UTRIKES. En kvinna i USA som har legat i koma i tio år har fött ett barn. Nu dna-testas samtliga manliga anställda vid vårdföretaget och polisen har inlett en omfattande brottsutredning om våldtäkt.

En 29-årig kvinna i Phoenix i USA, som har varit i ett vegetativt tillstånd sedan ett drunkningstillbud för mer än tio år sedan, födde en son i slutet av december. John Michaels, advokat för kvinnans familj, säger i ett uttalande att familjen är mycket upprörda över ”försummelsen av deras dotter”.

Polisen har nu inlett en omfattande brottsutredning om våldtäkt, där man bland annat begärt dna-prover från samtliga manliga anställda vid vårdföretaget Hacienda Healthcare i Phoenix. Vårdföretaget skriver i ett uttalande:

Vi kommer fortsätta samarbeta med polisen och andra utredande myndigheter för att få fram fakta i denna djupt oroväckande, unika situation.

Det är inte fastslaget att förövaren är en anställd på vårdföretaget, men även om det skulle vara någon utomstående väcker det om frågor om patienternas säkerhet på anläggningen.

Haciendas vd avgick under måndagen, ett beslut som enhälligt godtogs av styrelsen.

Händelsen har även lett till diskussioner om förhållandena på andra, liknande vårdanläggningar i USA, och fått inblandade myndigheter att börja se över olika säkerhetsrutiner, skriver AP.

Källa:
Comatose woman who had baby is hospitalized, police say


  • Publicerad:
    2019-01-10 10:20