BROTT. Under måndagseftermiddagen utsattes en äldre kvinna för en överfallsvåldtäkt i ett skogsområde någonstans i Västsverige. Polisen är mycket förtegen om händelsen och det är oklart exakt var brottet utspelade sig.

Det var under måndagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om att en äldre kvinna ska ha blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt i en mindre kommun någonstans i Västsverige.

— Det pågår en undersökning av en plats på grund av ett brott som har begåtts där, en misstänkt våldtäkt. På grund av att ärendet är känsligt kommer jag inte säga mer om det i dag, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst under måndagskvällen.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård av sina skador. Vad för skador det rör sig om vill polisen dock inte säga. Enligt polisen handlar det om ett ”känsligt läge”.

Under tisdagsmorgonen skrev polisen följande på sin hemsida:

Angående den anmälda våldtäkten igår kväll i västsverige finns det förnärvarande inget mer att säga. Ingen misstänks är gripen. Målsägande är väl omhändertagen. Om det framkommer andra uppgifter i ärendet kommer texten att uppdateras.

Källa:
Misstänkt våldtäkt i Västsverige
31 juli 05.49, Sammanfattning natt, Västra götalands län


  • Publicerad:
    2018-07-31 09:55