STOCKHOLM. En misstänkt överfallsvåldtäkt har under natten till fredagen skett inne på en skolgård i Vällingby. Kvinnan påträffades av allmänheten under morgonen och polisen har spärrat av en stor del av skolgården.

Vid 7.30-tiden på fredagsmorgonen ska ett larm ha gått ut om en misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby i västra Stockholm. Privatpersoner ska då ha stött på en kvinna som berättat att hon överfallits och våldtagits inne på en skolgård.

— En kvinna uppgav då att hon blivit överfallen och det finns omständigheter som gör att vi misstänker att det har skett en våldtäkt, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska våldtäkten ha pågått under ”en längre tid”.

Skolans rektor säger att polisen har spärrat av ett stort område på skolgården, där man genomför tekniska undersökningar.

— Det jag vet är att polisen är där och att vi får vara i skolbyggnaden men inte på skolgården, säger rektorn.

Rektorn ska ha också ha meddelat föräldrar och elever att det misstänkta brottet inte har någon annan koppling till skolan än att det skett på skolans område.

På polisens hemsida står det att kvinnan har förts till sjukhus och att en hundpatrull är på plats för att söka efter spår.

”I nuläget är det oklart exakt vad som har hänt men en förundersökning är inledd gällande våldtäkt”, skriver polisen.

Källor:
Misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby – skola avspärrad
16 november 07.23, Våldtäkt, Stockholm


  • Publicerad:
    2018-11-16 11:00