SKANDAL. 21-åriga Jasmina mördades av sin 32-årige afrikanske pojkvän när hon ville göra slut. När sörjande anhöriga till Jasmina försöker informera sina vänner om vem mördaren är och kallar honom för smuts blir de avstängda från Facebook.

Förra veckan mördades 21-åriga Jasmina i Vällingby. Samhällsnytt kunde i måndags avslöja att 32-årige Patrick Opiyo kort efter mordet anmälde sig själv till polisen och har erkänt brottet.

Ugandiern Patrick ska ha varit Jasminas pojkvän men Jasmina ville göra slut och detta skall vara motivet till att hon mördades hemma hos Patrik torsdagen den 8 februari.

Patrick har sedan tidigare två minderåriga barn som är födda i Sverige. 1998 fick han permanent uppehållstillstånd i Sverige och 2011 blev han svensk medborgare. Då han fortfarande har kvar sitt medborgarskap i Uganda har åklagaren begärt honom häktad då man fruktar att han annars ska fly tillbaka till sitt hemland.

Sörjande släktingar censureras på Facebook
En av Jaminas sörjande systrar ska efter mordet ha postat en bild på Patrick och pekat ut honom som mördare på Facebook. I inlägget kallade hon också mördaren för ”smuts”. Detta ledde till att hennes inlägg blev borttaget och att hon blev avstängd och varnad av Facebook som inte hade någon förståelse för systerns sorg och ilska.

Klicka för större bild.

Enligt uppgifter till Nordfront ska andra anhöriga till Jamina också ha gått ut med information om mördaren och fått sina inlägg borttagna på Facebook.

Tyst och opersonlig rapportering i MSM
Rapporteringen i etablerad media har varit förhållandevis tyst och opersonlig. Namn och bild på den döda kvinnan har inte publicerats. Sin vana trogen vägrar lögnpressen också att namnge den afrikanske gärningsmannen.

Fallet kan jämföras med mordet på Tova i Hudiksvall där både hon och den jämngamle gärningsmannen uppmärksammades flitigt i media under lång tid. I det fallet var gärningsmannen en svensk och då gick det bra att hänga ut honom. Det gick även bra att i media hänga ut svenska män som påstås ha kränkt eller ofredat kvinnor under #MeToo-kampanjen.

Men en 32-årig afrikan som mördar en över tio år yngre vit kvinna när denne vill lämna honom, om detta vill svensk media inte berätta.


  • Publicerad:
    2018-02-15 17:10