TYSKLAND. För att kvinnor ska slippa att bli sexuellt ofredade så har tågoperatören Regiobahn beslutat att speciella kvinnoavdelningar ska införas ombord på tågen. Detta som en reaktion på händelserna i Köln på nyårsnatten då tusentals kvinnor utsattes för sexbrott.

Det är tågoperatören Regiobahn som beslutat att speciella kvinnoavdelningar ska införas ombord på tågen, som inledningsvis bara ska trafikera sträckan Leipzig till Chemnitz.

I kvinnoavdelningarna, som ska ligga på säker plats i tåget nära tågpersonalens kupé, kommer endast kvinnor och deras barn få vistas i. I ett skriftligt uttalande skriver Regiobahn att ”avdelningens placering nära personalens utrymme har valts medvetet”.

Beslutet kommer bara några få dagar efter att den första personen blivit åtalad efter händelserna i Köln på nyårsnatten, då tusentals kvinnor blev sexuellt ofredade och rånade  av en gigantisk pöbel av invandrare. Minst en våldtäkt ska ha inträffat under nyårsnatten.

Den första som åtalas för händelserna i Köln är en 26-årig algerisk man som tillsammans med nio andra män omringade en kvinna, ofredade henne sexuellt och stal hennes mobiltelefon.

Speciella kvinnoavdelningar inom tåg- och kollektivtrafik finns redan bland annat i Japan, Egypten, Indien och Filippinerna. Det här ska dock vara den första av sitt slag i Europa. Den brittiske Labour-ledaren, Jeremy Corbyn, har föreslagit att samma system ska införas i Storbritannien.

Källa:
Kvinnoavdelningar införs på tyska tåg


  • Publicerad:
    2016-03-29 10:55