UTRIKES. Illinois bidrar inte till Wisconsins åtal mot Kyle Rittenhouse.

Bilder: Lake & McHenry County Scanner/Privat.

Lake Countys åklagare i Illinois Michael Nerheim kommer inte att åtala Kyle Rittenhouse för olaga vapeninnehav, rapporterar Lake & McHenry County Scanner.

Rittenhouse försvarade heroiskt sitt liv och andras egendom i augusti i år mot judiska och kommunistiska Black Lives Matter och Antifa-terrorister. Men händelsen utspelades i Kenosha norr om staden Chicago, Wisconsin, inte i Rittenhouses hemstat.

Kyle försvarade sig när han anfölls av tre terrorister, varav två dog. På grund av det misstänktes han för att ha utfört ”vit makt-mord” och mordförsök på terroristerna.

Medan massmedier i USA har hetsat mot 17-åringen Rittenhouse, har den folkliga opinionen till övervägande del stött Rittenhouse, eftersom han inte gjorde något fel när han försvarade sig.

Åklagaren i Lake County säger att vapnet Kyle Rittenhouse använde i Kenosha har köpts, förvarats och använts i Wisconsin. Inga åtal kommer därför att väckas mot honom i Lake County.

Vänsterextremister har försökt påstå att Kyle illegalt transporterat vapnet över gränsen, och på så sätt underlätta stärkta åtal mot honom, vilket polisen nu alltså har visat var lögner.

Det omstridda vapnet är en automatgevär av typen Smith & Wesson AR-15 med .223-kaliber; den typ av vapen som judiska lobbyorganisationer under flera år försökt avväpna det amerikanska folket. Samma och besläktade organisationer försöker förstöra USA:s konstitution genom att stryka det andra författningstillägget som erbjuder amerikaners rätt att bära vapen. Författningen borde gälla för hela USA, men ”tillämpas” olika i olika stater.

Kyle Rittenhouse står inför åtal i Wisconsin misstänkt för avsiktligt mord, två fall av första gradens vårdslöst äventyrande av säkerheten, försök till vårdslöst mord av första graden, och innehav av ett farligt vapen av underårig person.

Men på grund av att Rittenhouse inte kan anses ha begått några brott i Illinois, kommer man efter en ”omfattande utredning” utförd av Antiochs polisdistrikt inte att åtala honom för någonting i Illionis, säger man. Det finns inga bevis för att Kyle ska ha innehaft vapnet i Lake County, Illionis.

Under tiden kvarhålls Rittenhouse på Depke ungdomsanstalt. Polisen i Antioch vill inte vidare kommentera fallet i någon större utsträckning, med hänvisning till att det kan störa pågående rättsprocess i Wisconsin.

Rittenhouses advokater vill inte låta honom bli utlämnad till Wisconsin. De är oroliga för hans säkerhet.

Lake & McHenry County Scanner återger med relativ detaljnoggrannhet vad de videofilmer som finns på händelserna visar.

Läsare som kommenterat artikeln ”tackar Jesus” för åklagare Nerheims beslut, även om ett par kommentarer anser att viktiga händelseförlopp som stödjer Kyles sak utelämnas, bland annat att det saknas en tillräckligt tydlig diskussion om självförsvar när Kyle attackeras. En kommentator skriver att medan terroristerna anföll bakifrån, mötte Kyle sina angripare öga mot öga.

Samtidigt som den folkliga opinionen och uppropet ”Free Kyle” (befria Kyle) verkar växa sig starkare eller vara fortsatt stark, har judiskt ägda sociala medier bedrivit sina egna kampanjer mot Kyle Rittenhouse och förbjudit så kallade hashtags till stöd för honom.


  • Publicerad:
    2020-10-14 13:00