UKRAINA. En ukrainsk kvinna blev lämnad av sin man till förmån för en homosexuell polis. Nu vill kvinnan förbjuda homosexualitet inom poliskåren.

En man från en ukrainsk stad blev så trött på att argumentera med sin fru att när en homosexuell polis dök upp vid deras dörr, bestämde han att det var dags att prova något nytt och lämnade hustrun. Hustrun har nu lämnat in en petition för att förbjuda homosexuella inom poliskåren.

”Jag gick igenom två veckor i helvetet för att försöka få tillbaka min make, men allt jag fick var böter för att ha hotat den homosexuella polisen”, förklarar kvinnan i petitionen.

”Folk bör vara medvetna om att när man ringer polisen, så riskerar man att förlora sin man”, fortsätter hon.

Enligt kvinnan är det ”väl känt inom homocirklar” att det finns minst två homosexuella män och en kvinna hos polisen i i Ivano-Frankovsk. Petitionen har redan hunnit få ett antal underskrifter och behöver ha skrivits under av 245 personer innan slutet av juni för att bli granskad av myndigheterna.

Nyligen uttalade borgmästaren i Ivano-Frankovsk, Ruslan Martsinkiv, kritik mot homosexuella och menade att de saknar fosterlandskärlek och uppmanade allmänheten att behålla sina ”traditionella värden”. Landets påstådda intolerans mot minoriteter har fått kritik, bland annat från den amerikanska ambassadören Geoffrey Pyat som menar att Ukrainas framtid i EU är osäker.

Källa:
Ukrainian lady calls for ban on gays in police after husband falls for male officer


  • Publicerad:
    2016-03-29 20:15