CENSUREN. Den svenske teknologie doktorn och samhällsdebattören Lars Bern skriver idag på sin blogg att han befarar att Sverige infört regioncensur. Enligt hans kontakter så ska SwebbTV fungera i USA, vilket i så fall skulle betyda att kanalen enbart stängts ner i Sverige och för svenska besökare.

Den svenske teknologie doktorn och samhällsdebattören Lars Bern befarar att Sverige infört regioncensur (Skärmbild: Anthropocene).

Samhällsdebattören och teknologie doktorn Lars Bern skriver idag på sin blogg att han befarar att Sverige kan ha infört regional censur då en av hans kontakter meddelat att nationalistiska SwebbTV går att se i USA.

SwebbTV togs utan föregående varning ner från Youtube under fredagen med hänsyftning till att kanalen skulle ha brutit mot användarreglerna ifråga om ”hets mot folkgrupp”. Kanalen ska ha kommit upp i runt en miljon visningar per månad och haft tittarsiffror som kunnat mäta sig med SVT:s tittarsiffror.

Bern påpekar att om Google – som äger Youtube – stängt ner kanalen enbart i Sverige, så skulle inte nedstängningen bero på Youtubes regler och då skulle påståendet om att SwebbTV brutit mot Youtubes användarvillkor bara vara ett svepskäl.

Han spekulerar i att nedstängningen skulle kunna ha skett på direkt order från den svenska regeringen – eller delar av den – och att anledningen skulle kunna vara att olika debattinlägg bland annat från Bern själv, börjat bli mycket bevärande för regeringen.

För ett år sedan censurerades och sedermera stängdes Nordiska motståndsrörelsens mycket populära Youtubekanal efter en i praktiken likadan häxprocess som SwebbTV nu verkar ha drabbats av.

Källa:
Indicierna pekar på regeringscensur!


  • Publicerad:
    2019-08-06 19:20