MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag anordnades en demonstration i Finland för yttrandefrihet och Motståndsrörelsens rätt att lagligt bedriva sin verksamhet i landet.

Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade idag i Åbo för yttrandefrihet och Motståndsrörelsens rätt att lagligt bedriva verksamhet i Finland och parollen för demonstrationen är ”Eläköön vastarinta!” (Leve motståndet!).

Bakgrunden till demonstrationen är det politiskt förtryckande förbudsförsöket mot Nordiska motståndsrörelsens finska gren och Motståndsrörelsen vill även visa att nationalsocialistisk organisering inte kan undertryckas av svag skrämseltaktik då det finländska motståndet kommer att fortsätta oavsett vad.

Se demonstrationen nedanför:

Filmen från demonstrationen finns även VK.com:

Filmen från demonstrationen finns även på DTube:

11:30: Marschen är i full gång och slagord ropas.

11:50:
Liten klunga av antifascister ropar ”Inga nazister någonstans” i en svagstämma vid vägkanten. Besvaras med ”Haha Antifa”. Även någon form av liten konfrontation ska ha uppstått men gick snabbt över. Marschen fortsätter!

11:55: En antifascist försökte sig på något men flydde snabbt med polisen hack i häl efter sig.

12:05: Demonstrationståget har anlänt till torget där tal snart kommer att hållas.

12:15: Nordiska motståndsrörelsens chef i Finland, Antti Niemi, välkomnar samtliga deltagare välkomna och presenterar dagens första talare upp på scen.

12:25: Chefen för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, är dagens andre talare.

12:30: Dagens tredje och siste talare är Janne Moilanen.

12:40: Antti Niemi tackade alla som deltagit i demonstrationen och informerade om att klockan 15:00 kommer en annan nationalistisk demonstration att äga rum. Demonstrationen kommer dock inte att ske i Motståndsrörelsens regi men organisationens aktivister kommer att vara på plats.


  • Publicerad:
    2018-08-18 10:34