1 MAJ. Nordiska motståndsrörelsen genomförde under dagen två lyckade demonstrationer i Ludvika och Boden.

Sändning från Ludvika:

Sändning från Boden:

Idag demonstrerar Nordiska motståndsrörelsen under parollen ”Vi är inga politiker – VI ÄR FOLKET” i både Ludvika och Boden.

Demonstrationståg och tal från båda platserna kommer gå att följa via Nordfront TV:s livesändning. Nordfront har också twittrare på plats som kommer uppdatera oss med bilder, filmer och korta skriftliga uppdateringar.

16:24: Båda demonstrationerna är nu avslutade. Totalt deltog nästan 600 personer i Nordiska motståndsrörelsens båda demonstrationer, och över 11 000 personer tittade på Nordfront TV:s direktsändningar. Samtidigt fick man in över 75 000 kronor i donationer under dagen. Tack till alla som stödjer organisationen, det är en stor hjälp och kommer behövas i valrörelsen! Härmed avslutas liveuppdateringen på Nordfront.

15:29: Talen är nu avslutade och demonstrationerna kommer inom kort att bege sig tillbaka till samlingsplatserna för att sedan gemensamt ta sig vidare till eftersamlingarna. Under tiden underhåller Pär Öberg med dockteater i Ludvika.

15:05: Sista talare i Boden är Simon Holmqvist, Nordfronts nyhetsredaktör och Nordiska motståndsrörelsens version av Arne Weise.

15:02: Sist men inte minst är det dags för Pär Öberg, chef för Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren och huvudkandidat till kommunfullmäktige, att tala i Ludvika.

14:42: Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg talar nu i Boden. Samtidigt talar Jimmy Thunlind i Ludvika.

14:30: Fredrik Vejdeland, medlem i Nordiska motståndsrörelsens riksråd och kandidat till kommunfullmäktige i Kungälv, håller tal i Boden. Samtidigt talar Sebastian Elofsson i Ludvika.

14:20: Före detta kommunisten, numera medlem i Nordiska motståndsrörelsen, Jörgen Kromann håller tal i Ludvika.

14:09: Nordiska motståndsrörelsens huvudkandidat till kommunfullmäktige i Boden, Bo Nilsson, håller nu tal.

14:02: Nu är även talen i Ludvika igång. Först ut är chefen för näste 5, Pär Sjögren.

13:58: Talen i Boden har nu börjat, först ut är nästeschefen Robert Eklund. Samtidigt har över 50 000 kronor donerats under dagen!

13:33: Nu har även demonstrationståget i Ludvika anlänt till platsen där tal kommer hållas. Många Ludvikabor har tagit sig ut på stan denna dag och det finns många nyfikna på plats. Även en liten skara tragiska människor står en bit bort och skriker om hur de ska ”krossa rasismen”.

13:19: Demonstrationståget i Boden har nu nått sin destination och tal kommer hållas inom kort. Fler bodensare har anslutit och man är nu närmare 200 personer. Samtidigt ser över 4 000 på Nordfront TV:s båda direktsändningar och över 21 000 kronor har donerats till organisationen.

12:59: Demonstrationståget är nu igång i Ludvika, runt 400 deltagare på plats.

12:40: En aktivist har omhändertagits av polis i Boden efter att ha försvarat demonstrationståget.

12:15: Enligt preliminära uppgifter är 150 medlemmar och sympatisörer på plats i Boden.


  • Publicerad:
    2018-05-01 10:00