JUDISK MAKT. Lobbyisten Josue Larose ska lobba för att den kriminella staten Israel ska kunna plocka ännu mer pengar från arbetande amerikaner.

Josue Larose ligger bakom hundratals politiska organisationer som mest verkar vara papperskonstruktioner.

Knappt har bläcket torkat på det amerikanska representanthusets undertecknade dokument som godkänner överförandet av ett rekordstort belopp motsvarande 334 miljarder kronor från amerikanska skattebetalare till Israels militär. Redan nu finns hos de amerikanska myndigheterna ett nytt registrerat dokument som anger att den israeliska staten har beställt en lobbyaktion som syftar till att klämma USA:s skattebetalare på ytterligare 8 miljarder kronor.

”Vi kommer att lobba gentemot USA:s federala regering, inklusive Vita huset, USA:s senat, Representanthuset, Utrikesdepartementet, Finansdepartementet, Handelsdepartementet och Biståndsmyndigheten för att förse Israel med mer än 900 miljoner dollar i finansiellt bistånd till Israel”, lyder den handling som formellt registrerades i fredags.

Super-lobbyist bedriver politik

För att genomföra denna lobbyaktion ska den israeliska staten ha vänt sig till lobbyorganisationen American Federal Lobbying Firm. Det är ett något märkligt val av samarbetspartner, för firman är detsamma som lobbyisten Josue Larose. Denne afrikan är född i Florida och har under de senaste åren specialiserat sig på att lobba gentemot regeringarna i USA. Han är känd för att ha bildat minst 41 politiska partier, minst 250 så kallade SuperPACs och minst 340 politiska aktivistgrupper. PACs och SuperPACs är olika varianter av finansiellt uppbackad lobbyaktivism som syftar till att främja eller förstöra politiska kandidaters möjligheter att avancera i den politiska hierarkin.

Innan Larose startade American Federal Lobbying Firm kandiderade han till guvernörsposten i Florida och fick 121 röster. 2008 registrerade han sig för att bli presidentkandidat och för Republikanernas räkning bli USA:s andre svarta president efter Barack Obama, men han tog till baka sin ansökan en månad efter att den hade registrerats.

Larose har varit föremål för utredning gällande över 2 000 fall av brott mot vallagarna, då han anklagats för att ha lämnat in falsk ekonomisk redovisning för ett antal av sina politiska ”organisationer”.

Fake news?

Det är ryska Sputnik News som har nosat upp nyheten att den israeliska staten nu lobbar för ”över 900 miljoner nya biståndsdollar”, men den kan vara delvis falsk för Sputnik News återger bara halva historien: Josue Larose har nämligen lämnat in en likadan ansökan om bistånd på 8 miljarder kronor för den haitiska statens räkning. Det finns ännu inga uppgifter om varför Larose har anmält att lobba för samma bistånd till samma belopp som ska gå till två olika stater, samtidigt. Misstanken finns att Josue Laroses kampanjer är hans egna, utan att ha stöd från vare sig Israel eller Haiti.

Källor:
Israel Lobbying for $900Mln in US Financial Aid – Document
Jewish Insider’s Daily Kickoff: September 26, 2018
Deerfield Beach ’PAC Man’ faces 2,052 counts of breaking election laws
Cedric Richmond draws mysterious challenger in person of Josue Larose
Self-styled ’billionaire’ single-handedly doubles political parties in state
Super PAC Man: The 2016 Campaign That Never Was
Stephen Colbert Searches for Florida’s Elusive SuperPAC Madman


  • Publicerad:
    2018-09-30 12:30