MÅNGKULTUREN I helgen hittades en 12-årig flicka halshuggen och nerstoppad i en resväska i Paris. Fyra algerier sitter häktade misstänkta för mord.

Det var i lördags det först rapporterades om att en 12-årig flicka hade hittats död i en resväska i Paris. Flickan var halshuggen, fastbunden runt både händer och fötter, samt hade tejp över hela ansiktet när kroppen hittades.

Flickan anmäldes försvunnen på fredagseftermiddagen av sina föräldrar när hon inte kom hem från skolan. Kroppen hittades inte långt ifrån bostaden, rapporterar franska medier.

Flickans mamma, Delphine Daviet, har nu gått ut med att det är hennes dotter Lola Daviet, som mördats.

Afrikanska sågs förflytta liket och köpa croissant

Övervakningsfilmer från området visar hur Lola följer med en nordafrikansk kvinna in i flickans bostadshus, dock utan att ta sig till sin lägenhet. Samma kvinna ska senare ha synts bära ut resväskan som flickans kropp hittades i, ut ur byggnaden.

Vittnen berättar att de har sett afrikanskan bära på väskan, samt att hon ska ha bett om hjälp med att bära den. Vittnena förstod då inte att det låg ett lik i resväskan.

Under tiden afrikanskan släpade med sig väskan ska hon ha stannat vid ett café för att köpa en croissant, skriver The Sun.

Franska BFMTV skriver att fyra algeriska medborgare har gripits misstänkta för inblandning i mordet, inklusive kvinnan som bar på resväskan. Under helgen har hundratals personer lämnat blommor och tänt ljus utanför Lolas bostadshus.