UTRIKES. En man i frankrike har genom ett videoklipp visat trohet till Islamiska staten och därefter blivit anklagad för planering av terrordåd. Man tror att detta kan vara den första attacken mot Frankrike i år, men den blev lyckligtvis stoppad.

Police nationale, Frankrike. Foto: Brunoguzzi (CC BY SA)

En man i 33-årsåldern blev arresterad under tisdagen i staden Nimes, en stad i södra Frankrike i departementet Gard. Mannen är tidigare okänd för den franska polisen, som nu misstänker mannen för planering av terrordåd.

Den polisiära utredningen började efter att mannen försökte skaffa ett vapen och gjorde islamistiska uttalanden i staden Nimes. Mannen blev snabbt upptäckt på sociala medier av polisen, det berättar en källa för RT.

Ett flertal videoklipp filmade under förra året blev även beslagtagna av polisen. I ett av videoklippen visade mannen trohet till Islamiska staten och dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi. I bakgrunden kunde man se Islamska statens fana.

Den suspekta mannen blev anklagad för associering med terrorism och placerades därefter i häkte. Enligt utredningen funderade han på att ”utföra en våldsam handling”.

Källa:
Man, 33, charged in France with planning to carry out terrorist attack


  • Publicerad:
    2018-01-21 19:50