MASSINVANDRING. Över 100 000 personer sökte asyl i Frankrike under 2017. Historiskt högt antal, enligt franska myndigheter.

Över 100 000 personer ansökte om asyl i Frankrike under 2017. Albaner utgjorde den störta gruppen och antalet ökade med hela 66 procent, jämfört med 2016.

Efter albanerna var det personer från länder som Afghanistan, Haiti, Guyana och Sudan som dominerade statistiken. Franska myndigheter kallar antalet asylsökare för ”historiskt högt”.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur turismen till Frankrike har minskat under de senaste åren på grund av massinvandringen till landet. Ordföranden i Chinese Association of Travel Agencies, Jean-François Zhou, har tidigare berättat att 2016 var ”ett dåligt år” för turismen från hans hemland Kina och att det beror på den afrikanska ”kriminaliteten främst är riktad mot kinesiska turister”.

— De blir rånade vid slottet i Versailles, vid foten av Eiffeltornet, framför hotellen, på trappstegen på väg in i bussen… under högsäsongen går det inte en dag utan att turister bli angripna. Jag såg en 80 år gammal man allvarligt skadad efter att han försökt freda sig. Kvinnor blir omkullknuffade och i fallet blir deras väskor stulna.

Det är inte bara kinesiska turister som slutat resa till Frankrike, bland andra japaner och koreaner undviker nu att resa till landet. Istället har Ryssland blivit ett populärt turistmål.

Källor:
Rekordmange asylsøkere til Frankrike i 2017


  • Publicerad:
    2018-01-09 10:15