JAPAN. En man har gripits efter att ett stort antal böcker om förintelsen och flera kopior av Anne Franks dagbok vandaliserats på bibliotek i Japan.

Anne_Frank

Den judiska lobbyorganisationen Simon Wiesenthal-centret krävde för en tid sedan en utredning efter att ett hundratal böcker som behandlar den påstådda förintelsen förstörts på flera bibliotek runt om i Japans huvudstad. Sedan dess har fler böcker vandaliserats och nu har den japanska polisen gripit en man misstänkt för vandaliseringen.

Polisen i Tokyo uppger att den 36-årige mannen tog sig in på ett av stadens bibliotek och rev ut sidor från böcker kopplade till Anne Frank. Polisen uppger vidare att mannen efter gripandet medgivit att han vandaliserat böckerna, men inte lämnat nått motiv till dådet.

Kritisk skärskådning av den påstådda förintelsen är inte vanligt i Japan. Men det har dock skrivits en del artiklar och givits ut böcker som förnekar att förintelsen ska ha inträffat och påvisar att judar har ett stort inflytande på världens statsmakter.

Källa:
Vandal ripping pages out of Anne Frank books at Tokyo libraries arrested


  • Publicerad:
    2014-03-20 19:00