ABSURDISTAN. En afroamerikansk man i USA är efterlyst av polisen efter att han rånat flera butiker genom att anklaga butiksanställda för rasism.

Polisen i Los Angeles (LAPD) ber allmänheten om hjälp med att identifiera en man som använt vitt skuldbeläggande för att kunna stjäla mobiltelefoner.

Enligt polisen gick mannen in i Boost Mobile Store i Vanowen Street under tisdagsförmiddagen där han frågade en butiksanställd om att visa den nya Iphone-modellen. När den anställda vägrade att hämta ut den nya modellen och istället hänivsade honom till de fastkopplade displaytelefonerna anklagade mannen, som är afroamerikan, den anställde för att vara rasist.

I rädsla för att bli stämplad som rasist visade den kvinnliga anställda telefonen för den misstänkta. När telefonen var inom räckvidd tog mannen telefonen och sprang från platsen”, står det i ett officiellt uttalande från LAPD.

Mindre än tre timmar senare gjorde lyckades den misstänkte mannen genomföra ett liknande spektakel i Oxnard County där han kom undan med Apple och Samsung Galaxy S8-telefoner.

Se klipp från händelsen nedanför:


  • Publicerad:
    2017-05-26 10:40