Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svarta misshandlade vit som bar sydstatsflaggan

Av Redaktionen, 2015-07-20
redaktionen@nordfront.se

USA. En grupp av svarta ungdomar uppges nyligen ha attackerat en vit man som bar sydstatsflaggan. Misshandeln skedde efter en massiv hatkampanj mot de södra staternas kultur och arv.

Den 17 juni i år sköt 21-årige Dylann Roof ihjäl nio personer i den afroamerikanska kyrkan Emanuel African Methodist Episcopal Church i South Carolina. Eftersom Roof poserar med en sydstatsflagga på en bild som har cirkulerat på Internet har röster höjts som vill förbjuda användandet av flaggan då man anser den vara rasistisk.

Bland annat har senaten i South Carolina röstat för att sydstatsflaggan som är upphissad utanför kongressbyggnaden i delstaten ska tas ned, något som nu har skett. Även stora butikskedjor som Wallmart har valt att plocka bort artiklar med sydstatsflaggan från sina butiker.

Attacken mot sydstatarnas kulturella och historiska arv har kritiserats av många vita amerikaner och Ku Klux Klan höll nyligen en demonstration mot senatens beslut att ta ner flaggan från kongressbyggnaden. Samtidigt hade flertalet svarta samlats för en motdemonstration.

Det var efter demonstrationen som en vit man bärandes sydstatsflaggan ska ha blivit attackerad av en svart mobb som misshandlade honom med bland annat tillhyggen.

Källor:
KKK holds rally over Confederate flag in South Carolina
A Group of Men Beat Up a Guy for Carrying a Confederate Flag in South Carolina


  • Publicerad:
    2015-07-20 19:30