Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sydstatsgeneral och krigshjälte gravskändas av politiker

Av Redaktionen, 2015-07-10
redaktionen@nordfront.se

MEMPHIS. Memphis stadsfullmäktige har nu beslutat att skända graven för sydstatsgeneralen och krigshjälten Nathan Bedford Forrest. Rasistiska personer kan inte vara begravda på allmän plats, enligt en talesperson för stadsfullmäktige.

Nathan Bedford Forrest.

Nathan Bedford Forrest.

Nathan Bedford Forrest, som Nordfront tidigare skrivit om, var kavallerigeneral under det amerikanska inbördeskriget. Han var en föregångare inom gerillakrigföring och betraktas som en av den amerikanska söderns krigshjältar. Flera minnesmonument har rests över den konfedererade krigshjälten.

2013 beslutades att den staty som hades rests över krigshjälten i Memphis Forrest Park skulle byta namn till Health Sciences Park. Och nu har stadsfullmäktige beslutat att hans kvarlevor, som ligger under statyn, ska flyttas. En av anledningarna till gravskändningen är att Nathan Bedford Forrest efter kriget, 1865, grundade Ku Klux Klan tillsammans med andra krigsveteraner.

— Det är inte längre politiskt korrekt att hylla någon som var slavhandlare och rasist på allmän plats, säger stadsfullmäktigeledamoten Myron Lowery om beslutet att skända krigshjältens grav.

Lowery, som själv är svart, har under flera års tid gått i bräschen för att få bort Nathan Bedford Forrest grav och staty från parken. Lowery utnyttjade därför tragedin från i juni i år då 21-årige Dylann Roof sköt ihjäl nio personer i den afroamerikanska kyrkan Emanuel African Methodist Episcopal Church i South Carolina.

— Det [beslutet från stadsfullmäktige] hade helt klart att göra med vad som hände i South Carolina, säger Lowery.

Men inte alla uppskattar beslutet från politikerna i Memphis. Lee Millar, en talesperson för Sons of the Confederate Veterans, kallar gravskändningen och utnyttjandet av dåden i South Carolina för ”motbjudande”.

— Jag anser att det är motbjudande att människor utnyttjar skjutningarna i Charleston och offren för att föra fram deras egna agenda och ansluta sig till denna anti-konfederationshysteri som pågår, säger Millar.

En annan som är emot beslutet är Katherine Blalock som bor i Memphis. Hennes förfader slogs tillsammans med Nathan Bedford Forrest i inbördeskriget.

Myron Lowery.

Myron Lowery.

Källa:
Council begins process of removing Nathan Bedford Forrest’s remains


  • Publicerad:
    2015-07-10 15:00