BROTT. En bosättare i Jämtlands län sitter just nu häktad för flera våldtäkter mot en 12-årig flicka. Våldtäkterna ska ha skett i flickans hem. När SVT Jämtland rapporterat om fallet censurerade de nyheten för att inte ”gynna Sverigedemokraterna”.

En 18-årig man som är bosatt i Jämtlands län åtalas för flera fall av våldtäkt mot mot ett 12-årigt barn. Mannen misstänkts för att vid upprepade tillfällen våldtagit flickan i hennes hem. Våldtäkterna ska ha ägt rum mellan februari och maj i år.

18-åringen och barnet har varit bekanta med varandra sedan en tid. Mannen anhölls i juni och sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

— De är bekanta och rör sig i samma miljö, säger åklagaren Stefan Ekeroth.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha genomfört flera fullbordade samlag med flickan och ska även ha ”genomfört sexuella handlingar som är att bedöma som sexuellt övergrepp mot barn”.

Mannen kunde gripas efter att flickans vårdnadshavare fattat misstankar mot honom.

Åklagaren har yrkat på att 18-åringen måste utvisas ur Sverige och förbjudas att återvända hit. Den detaljen har SVT Jämtland censurerat i sin rapportering om fallet. Sannolikt för att inte ”gynna Sverigedemokraterna”.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-08-06 09:30