BROTT. En 16-årig flicka blev i juni gruppvåldtagen av en 15-åring och en 16-åring och hotades även med ett järnrör under gruppvåldtäkten. Nu har domen fallit mot de två våldtäktsmännen. 

Det var i början på juni i år som en 16-årig flicka träffade två jämngamla pojkar som hon sedan tidigare var ytligt bekant med i en lägenhet i Vårberg, i södra Stockholm. Först tvingade de flickan att ge ifrån sig mobiltelefon, bankkort och SL-kort och sedan tvingade de med sig henne ut till ett skogsparti där de våldtog henne. Övergreppen filmades också med en mobilkamera.

— Gråt inte! Var tyst innan jag ger dig den här i skallen! Fucking järnrör, skriker 16-åringen i en filmsekvens där den gråtande flickan utsätts för ett övergrepp av 15-åringen.

Våldtäktsmännen dödshotade sedan flickan om hon skulle vända sig till polisen. Vilket hon sedan gjorde och nu har domen fallit mot de båda förövarna som dömts för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak till sluten ungdomsvård i åtta respektive tio månader. De ska även betala ett skadestånd på 165.000 kronor till flickan.

Enligt grävare på Flashback ska de båda förövarna ha antagit svenska namn och vid en närmare titt på de båda pojkarna kan man konstatera att det inte är några svenskar det handlar om.

Källor: Hotades med järnrör under våldtäkt
16-åring hotades med järnrör under våldtäkt


  • Publicerad:
    2017-08-05 12:00