LINKÖPING. Inom loppet av två veckor har åtta kvinnor utsatts för överfallsvåldtäkter i Linköping. En misstänkt gärningsman har nu gripits.

Under den tidiga söndagsmorgonen blev ännu en kvinna i 30-årsåldern utsatt för en överfallsvåldtäkt i centrala Linköping. En misstänkt våldtäktsman greps direkt på platsen efter vittnen slagit larm.

— En anmälare hörde av sig till oss för man ser att det verkar pågå en våldtäkt på en central plats i Linköping. Vi befinner oss i närheten och är snabbt på plats och ertappar en man som är i färd med att utföra en sexuell handling mot en kvinna, säger Peter Ström, vakthavande befäl region öst.

Det var den åttonde överfallsvåldtäkten i centrala Linköping inom en tvåveckors period men om det finns något samband mellan alla överfall och den nu gripne mannan vill inte polisen svara på i nuläget med hänvisning att utredning pågår. Den misstänkte gärningsmannen var påverkad när han greps och fick spendera natten i fyllecell innan han kunde förhöras.

—  Det är för tidigt att se om den här senaste våldtäkten har något samband med de tidigare våldtäkterna men vi undersöker det, säger Ström.

Källa:
Misstänkt våldtäktsman gripen på bar gärning


  • Publicerad:
    2017-08-27 13:00