LINKÖPING. Sju unga kvinnor sitter häktade för en rad brott i Linköping. Samtliga är med i ett kriminellt nätverk bestående av kvinnor och misstänks ha sysslat med alltifrån misshandel till mordbrand.

Sju kvinnor ur en ”tjejmaffia” sitter häktade för en rad brott i Linköping. Den första greps strax före jul och den andra på annandagen. När den andra kvinnan hade häktningsförhandling greps ytterligare fyra av kvinnorna, som dykt upp på förhandlingen för att visa sitt stöd. Den sjunde greps kort därefter efter att hon frivilligt lämnat över sig själv till polisen.

Enligt polisen är det en del i ett arbete att lösa upp det kriminella nätverket.

— Det kommer att blir fler brottsmisstankar och vid andra tillfällen också. Det är sju häktade just nu, det kan kanske tillkomma några personer till, säger kriminalinspektör Raimo Strandgård till Aftonbladet.

De häktade kvinnorna är mellan 18 och 25 år och de flesta är tidigare dömda för bland annat narkotikabrott, misshandel och stöld. En av dem har tidigare suttit häktad i ett ärende som rörde mordförsök, men släpptes då fallet lades ner. Nu misstänks kvinnorna för alltifrån misshandel och övergrepp i rättsak till mordbrand.

— Vi har bra bevisning, säger Raimo Strandgård.

På fråga säger han att man inte ens behöver tips från allmänheten.

— Nej, egentligen inte, vi har allt vi behöver.

Källa:
Sju unga kvinnor häktade för mordbrand och misshandel


  • Publicerad:
    2019-01-06 12:30