BROTT. En 13-årig elev på Berzeliusskolan i Linköping har förts till sjukhus efter att ha blivit angripen med kniv efter skoldagen.

Under gårdagen utsattes en 13-årig elev på Berzeliusskolan i Linköping för en knivattack när han var på väg hem efter dagens slut. Pojken fördes akut till sjukhus med ambulans.

— Vad jag har förstått ska detta vara en av våra elever som varit inblandad i en kontrovers. Det ska ha inträffat på vägen hem från skolan, i närheten av skolan, säger enhetschef Magnus Johansson till SVT.

Initialt fanns ingen misstänkt gärningsman, men senare på eftermiddagen berättade det juridiska biträdet Mats Tornéus för SVT att en annan ung pojke gripits av polisen och att denne är misstänkt för försök till mord. Då pojken tvingades genomgå en operation kan skadorna antas ha varit allvarliga.

Åklagarkammaren har inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, på grund av både brottoffret och den misstänkte gärningsmannens låga ålder. Dessutom har både den misstänkte och fler minderåriga personer förhörts av polis, samtidigt som socialtjänsten har kopplats in i ärendet.

Med anledning av händelsen har kommunens utbildningsnämnd kallat till central krishantering:

— Man bistår skolan med det stöd som den behöver i den här svåra situationen, säger Sofie Berlin, mediekommunikatör vid Linköpings kommun.

Källor:
Pojke misstänkt för knivattacken i Linköping
13-åringen opererades akut
Kommunen har kallat till krisledning


  • Publicerad:
    2018-09-26 17:55