GÖTEBORG. Fotbollsturneringen för ungdomar, Gothia Cup, kommer att hindra elever från Sjumilaskolan i mångkulturella Biskopsgården från att delta. Orsaken är de många skottlossningarna som ägt rum i området.

Efter de många skottlossningar som ägt rum i den mångkulturella Göteborgsförorten Biskopsgården har nu arrangörerna av världens största ungdomsfotbollsturnering Gothia Cup beslutat att utesluta elever på Sjumilaskolan i Biskopsgården från deltagande.

— De har sagt att de har lite svårt med säkerheten i det området. Jag har tagit ett beslut på de rekommendationer jag fått av polisen. […] Vi har ett ansvar när vi tar hit barn och ungdomar. Självklart skulle det vara badwill, inte bara för oss i Gothia cup utan för hela Göteborg om någon ungdom skulle hamna emellan i en konflikt, säger turneringsledaren Lena Rönnefors.

Enligt Jonas Bergström, insatschef för polisen under turneringen, medför detta utrymme för fler elever på bland annat Aranäsgymnasiet i Kungsbacka. Antalet lag som kan delta i turneringen har dubblats till 32 stycken jämfört med tidigare.

Beslutet att exkludera Sjumilaskolans elever togs med raseri från en del av befolkningen i Biskopsgården:

— Om man resonerar på det sättet kan de lika gärna bygga ett högt staket runt hela området och stänga in oss, kommenterar 16-årige Nuja Mohammed till Göteborgs-Posten.

Elever på Vättnedalsskolan och Ängåsskolan i den sydliga mångkulturella förorten Tynnered är sedan tidigare portade från Gothia Cup, också av säkerhetsskäl.

Källa:
Gothia Cup väljer bort Biskopsgården


  • Publicerad:
    2014-06-26 21:30