Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Massmedias bluffhistoriker: Finland begick massmord och deltog i “förintelsen”

Av Redaktionen, 2015-06-26
redaktionen@nordfront.se

FINLAND. Trots att han redan blivit överbevisad fortsätter nu massmedias expert Henrik Arnstad att anklaga Finland för ”förintelsen”.

henrik-arnstad

Under gårdagen uppmärksammades Sovjetunionens anfall av Finland som skedde utan föregående krigsförklaring den 25 juni 1941 genom terrorbombningar av ett antal finska städer.

Men istället för att uppmärksamma kommunismens brott twittrar bluffhistorikern Henrik Arnstad samma dag ut påståenden om att den finska krigsföringen under åren 1941-1944 ”präglades av förbrytelser, massmord, koncentrationsläger och delaktighet i Förintelsen”. Skeptiker till Arnstads påståenden uppmanas att läsa hans egna bok ”Skyldig till skuld”.

Den nämnda boken är som mycket annat som författats av Henrik Arnstad grovt felaktig. Finlands bidrag till ”förintelsen” består enligt Arnstad av att man lämnade ut 64 judar till Tyskland, vilket Arnstad beskrev i Dagens Nyheter som att de lämnades ”till Tyskland och den pågående Förintelsen”. Det finska riksarkivets forskningschef Lars Westerlund, som Arnstad använde som källa, tvingades i samband med detta gå ut i samma tidning och förklara att han endast sagt att dessa judar överlämnats men aldrig att fallit offer för ”förintelsen”. I själva verket gick samtliga judar i tysk tjänst och överlevde kriget, menade Westerlund som svar.

Henrik Arnstad är mest känd för att ha ljugit i sitt CV om sin kandidatexamen i historia. Arnstad har enbart läst 60 högskolepoäng ”historia för journalister” och tre andra kurser på 7,5 högskolepoäng vardera och har alltså inte uppnått målet på 180 högskolepoäng som krävs för en fil.kand.

Bluffhistorikerns utspel om Finland har tidigare anklagats för vantolkningar och undermålig forskning av finska historiker. Finska tidningen Hufvudstadsbladet har kallat Arnstad för en person ”som genom åren väckt uppmärksamhet för sensationella historiska slutsatser som finländska historiker snabbt skjutit ner”.


  • Publicerad:
    2015-06-26 03:40