USA I ett läckt samtal säger den konservative opinionsbildaren Matt Walsh att mexikaner aldrig kan bli anglosaxiska amerikaner. Vissa misstänker dock att Walsh medvetet läckt samtalet.

På sociala medier sprids just nu ett klipp där den konservative amerikanske opinionsbildaren Matt Walsh uttrycker rasrealistiska åsikter. Walsh är mest känd för den framgångsrika dokumentären ”What is a woman?, där han dekonstruerade homolobbyns påstående att kön är en ”identitet”.

I klippet hörs Walsh argumentera mot att mexikaner skulle kunna bli ”amerikaner” bara de anammar en ”anglosaxisk kultur”. Enligt Walsh går det inte att skilja på kultur och ras.

— Ett land är mer än bara en gräns. Om Amerika bara var jordhögen vi sitter på skulle det inte betyda ett skvatt för mig. Men eftersom det oftast identifieras med ett sätt att tänka, att vara på, en kultur och filosofi, det är en anglosaxisk grej, det är det jag identifierar mig med, säger Walsh vidare.

Till vardags arbetar Walsh åt The Daily Wire – en alternativ och konservativ mediekanal grundad av den judiske opinionsbildaren Ben Shapiro. Walshs utspel anses därför som kontroversiellt.

Vissa tror dock att Walsh medvetet har spridit samtalet. På Telegram skriver exempelvis Eric Striker att Walsh kan ha läckt samtalen för att ”fejka bort lukten av gefilte [fisch]”, med andra ord Walsh judiska arbetsgivare, i syfte att skaffa sig starkare förtroende.

”Åtminstone kommer vår inhemska debatt äntligen att förändras efter tre år av konservativas engagemang i totalt meningslöst nonsens”, skriver Striker om den eventuella effekten av Walsh läckta samtal.