Postkodlotteriet skänker 6,5 miljoner kronor i projektstöd till Scouternas projekt Värsta fördomen, där Ungdom mot rasism, Röda korsets ungdomsförbund samt Expo ingår. Pengarna ska betalas ut under en treårsperiod med start i höst.

 

Tanken med projektet Värsta fördomen är att ”diskutera värderingar och fördomar med fokus på etnicitet”. Eftersom Expo ingår i projektet kan man ju gissa sig till på vilken nivå dessa diskussioner kommer att ligga. Expo har redan mallen klar, och man arbetar ständigt med indoktrinering av ungdomar. 

Expo uppger att de är en ”demokratisk tidskrift”, trots kopplingar till den autonoma vänstern. I styrelsen för Expo sitter bland annat juden Robert Aschberg, som också är en av grundarna till Strix Television. Expo turnerar på landets skolor där eleverna tvingas delta i diskussioner, något som kommunen får betala en dyr timpenning för. Nu kommer alltså några extra miljoner från Postkodlotteriet.

På Expo finns det all anledning att jubla. ”Vi på Expo vet att det finns ett stort behov av att diskutera frågor som rör rasism och intolerans, det här är en fantastisk möjlighet för oss att nå ännu fler unga och prata om mänskliga rättigheter”, säger Daniel Poohl som är VD för Stiftelsen Expo.


  • Publicerad:
    2012-05-17 23:37