Expomedarbetaren och antirasisten Daniel Poohl gick häromdagen till attack mot svenskvänliga krafter som ställt sig emot den våg av våldtäkter som eskalerat i landet och skriver att nationalister utnyttjar tillfället. Han drar sedan alla över en kam genom att fördöma gruppen män, utan att ta hänsyn till etnicitet på varken gärningsman eller brottsoffer.
expo
Poohl menar i sitt blogginlägg att den senaste våldtäkten i Sundbyberg där en tjej blev påhoppad och brutalt våldtagen av fem män, eller den grova våldtäkten i New Delhi som fick en dödlig utgång, inte har med förövarens rastillhörighet att göra. Expoiten beskyller invandringskritiker för att enbart fokusera på etnicitet och menar att det är gruppen män som begår dessa brott och att ”det drabbar kvinnor där kvinnor finns. Just för att de är kvinnor.”

Han fortsätter angripa såväl nationella medier som läsarkommentarer, eller ”hatare” som han kallar dem, eftersom han menar att de lägger fokus på gärningsmännen när offren bör vara i centrum. Enligt Poohl bryr de sig inte om kvinnorna, utan använder sig av händelserna som ett dragplåster.

Alternativ media har länge påvisat den feministiska rörelsens hyckleri, i och med beröringsskräcken gällande brott mot kvinnor begångna av ickesvenskar. Något som Poohl menar är ännu ett sätt att fiska sympatisörer. Han angriper också nationalister och Sverigevänner för att ha spridit information gällande fallet med Elin Krantz som blev våldtagen och mördad av främlingar 2010, vilket ska ha gjorts ”från extremhögerns allra mörkaste hörn” i själviskt syfte.

Daniel Poohl skulle enligt egen utsago deltagit på en manifestation på mynttorget i Stockholm för att visa sin solidaritet med de kvinnor runt om i världen som drabbats av mäns våld. Om det hjälpte, medan han blundar för fakta förtäljer han inte.


  • Publicerad:
    2013-01-19 21:20