UKRAINA. Det ser nu ut som att Ukrainas nästa premiärminister kommer att bli en jude.

Demonstranter på Självständighetstorget i Kiev har tagit fram en lista på hur de vill att den kommande regeringen ska se ut. Arsenij Jatsenjuk, en person som upprepade gånger har pekats ut som jude, har föreslagits att bli Ukrainas nästa premiärminister.

Jatsenjuk är den enda oppositionsledaren som hade USA:s stöd i den numera ökända konversationen mellan judinnan Victoria Nuland och den amerikanska ambassadören i Kiev, där Nuland sa ”fuck the EU”.

Borys Tarasiuk föreslogs av demonstranterna på Självständighetstorget bli vice premiärminister. Tarasiuk har tidigare varit utrikesminister i Ukraina och pekas av Russia Today ut som ”pro-väst”.

Demonstranterna ville också att Andrey Parubiy, som deltog i den såkallade orangea revolutionen, ska leda det Nationella säkerhets- och försvarsrådet.

En politiker från Högersektorn föreslogs att bli biträdande chef för säkerhets- och försvarsrådet, men har ännu inte tackat ja till utnämningen.

Uppskattningsvis 20 000 demonstranter samlades för mötet där dessa kandidater utsågs och nu uppger demonstranterna att de inte tänker lämna torget innan deras krav verkställs.

Parlamentet ska under torsdagen rösta om den tillfälliga regeringens utformning.

Källa:
Maidan protesters announce line-up of Ukrainian Cabinet, propose Yatsenyuk for PM


  • Publicerad:
    2014-02-26 23:20