Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Misstänkta våldtäktsmän släpps fria

Av Redaktionen, 2016-01-01
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. De tre unga män som greps misstänkta för en brutal gruppvåldtäkt mot en ung kvinna som skedde i söndags har släppts av polisen. De är dock fortfarande skäligen misstänkta för brottet.

Nordfront har tidigare rapporterat om en gruppvåldtäkt som inträffade i söndags i närheten av ett nyöppnat asylboende i området Johannisberg i utkanten av Västerås. Det var flera förbipasserande som slog larm till polisen efter att de hört skrik och rop på hjälp i närheten av området. Polisen hittade sedan en ung kvinna i en skogsdunge som berättade att hon blivit våldtagen av tre unga män. Polisen kunde sedan gripa alla gärningsmän i området.

Männen förnekar brott och menar att de, tillsammans med offret, möttes upp vid skogsdungen för att ha sex frivilligt och helt i samförstånd.

De tre misstänkta gärningsmännen, som suttit anhållna sedan i söndags, har nu försatts på fri fot men misstankarna mot dem kvarstår.

— Förundersökning om grov våldtäkt fortsätter, men numera är de på fri fot, säger Eva Uggla, åklagare och förundersökningsledare i fallet.

Man menar att de tre männen inte längre kan försvåra utredningen och att man därför gjorde bedömningen att de kunde släppas fria.

Källa:
Pojkar misstänks för våldtäkt – släpps fria


  • Publicerad:
    2016-01-01 11:30