MALMÖ Under måndagen ska en kvinna på elsparkcykel ha knuffats ut i trafiken utanför Malmös stadshus. En moderat är nu misstänkt för misshandel och vårdslöshet i trafiken.

En kvinna på elsparkcykel ska ha blivit knuffad utanför stadshuset i Malmö.

— Vi har en händelse där en kvinna ringer in och berättar att hon har färdats på en elsparkcykel och i samband med det får hon en knuff av en man som sedan försvinner från platsen, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Under eftermiddagen berättar polisen att en man är misstänkt för misshandel och vårdslöshet i trafik, då han ska ha knuffat ut kvinnan i trafiken. Enligt uppgifter till DN är mannen politiker i Malmö. Han ska efter incidenten försvunnit in i stadshuset. Mannen ska enligt uppgifter företräda Moderaterna.

Moderaterna uppgav under eftermiddagen att mannen nu tar en timeout.

— Alla förtroendevalda i moderaterna skriver under en kandidatförsäkran när man kandiderar. Där skriver man bland annat under på att man tar timeout i förekommande fall om man är i en rättsprocess. Med anledning av det tar den förtroendevalda timeout under tiden rättsprocessen är pågående, säger Aron Regnéll, politisk sekreterare för Moderaterna i Malmö.

Kvinnan ska ha fått sårskador på armarna och uppges vara mycket skärrad och uppriven.