BROTT För att hämnas på ordningsvakter för en gammal oförrätt misshandlade antirasisten Magnus Brodin Hansson en kvinnlig trygghetsvärd som försökte hjälpa honom att hitta rätt buss.

2019 kunde Nordfront avslöja att den tidigare fackligt engagerade antirasisten Magnus Brodin Hansson (19771201-0318) blev åtalad och sedermera dömd för skadegörelse, hot mot tjänsteman och narkotikabrott. Hanssons äventyr fångades delvis på filmen som kan ses här ovan och innefattade att han hotade två ordningsvakter och uttryckte sig rasistiskt mot dem.

— Ska vi snacka blattespråk som en jävla tönt. Är du dum i huvudet eller? Tror du jag bryr mig att du snackar som en jävla blatte mot mig, sa Magnus till en av ordningsvakterna samtidigt som han också kallade dem för ”judehora” och ”arabfitta”.

Efter denna skandal har livet fortsatt att gå utför för Hansson som på Flashback kallar sig ”Magban” och hetsar mot nationalister. Samma år som han dömdes för de andra brotten kom han också att åka dit för grovt rattfylleri. Förra året begärde fordringsägare utmätning av Hanssons bostadsrätt när han inte kunde betala sina skulder (Ä 4685-2, Nacka tingsrätt).

"Det var så här de slog mig"

Nu verkar Hansson ha nått botten och står åtalad för kvinnomisshandel. Detta efter ett nytt fyllebråk med trygghetsvärdar och ordningsvakter. I polisanmälan förklaras händelsen som inträffade den 20 september 2021 på följande sätt:

Trygghetsvärdar skulle hjälpa misstänkt Hansson genom att visa vilken buss han skulle ta för att komma hem. Hansson började då kalla målsäganden och hennes kollega för "fittor" och han uppträdde aggressivt. Han sade att han tidigare blivit slagen av ordningsvakter och skulle visa hur de gjort när de slog honom. Därefter utdelade han ett slag, som målsäganden lyckades undkomma genom att ta ett steg bakåt. Hansson utdelade därefter ett slag till, som träffade målsäganden på vänster sida av huvudet. När ordningsvakter, som kallats till platsen, skulle gripa Hansson satte han sig till motvärn och man var tvungen att belägga honom med handfängsel.

Förundersökning B 20564-21, Södertörns tingsrätt

Kvinnan som blev slagen var vid tillfället 28 år gammal och fick uppsöka sjukhusvård i efterhand. Sjukhuset kunde konstatera att slaget hon mottog orsakade en hjärnskakning.

Den slagna trygghetsvärdens kollega vittnar till polisen om att Hansson inte verkade ångerfull efter slaget och att han försökte fly från platsen när ordningsvakter snabbt dök upp efter att de två trygghetsvärdarna slagit larm.

Även om Hansson själv enligt den misshandlade kvinnan sagt att han drar ordningsvakter och trygghetsvärdar över samma kam så gör inte lagen det. Ursprungligen rubricerades brottsmisstanken mot Hansson som våld mot tjänsteman men den rubricerades sedan ner till misshandel eftersom trygghetsvärdar inte räknas som tjänstemän juridiskt sett. Hansson var också misstänkt för våldsamt motstånd då han ska ha spänt sig och motsatt sig ordningsvakternas gripande av honom, men även denna rubricering blev avskriven.

Under polisutredningens gång fortsatte Hansson att uttrycka sitt missnöje mot den svenska ordningsmakten. ”Magnus hävde ur sig svordomar och tillmälen om undertecknad och min person samt roll”, skriver en polis som försökte förklara för Hansson att det inte går att begära ut filmmaterial från händelsen då det inte fanns någon övervakningskamera där bråket ägde rum. ”Magnus hetsar upp sig och börjar skrika diverse svordomar och lägger sedan på samtalet”, skriver en annan polis som hade ringt upp Hansson för att berätta om att han inte längre var misstänkt för våld mot tjänsteman.

Hanssons egen version är att det var de två kvinnliga trygghetsvärdarna som ”kaxade” mot honom och hans teori är att trygghetsvärden nu ljuger för att hon vill få skadestånd av honom.

— Jag har absolut inte slagit någon med knuten näve. Jag skulle inte ens slå en idiot, säger Hansson i förhör.

Rättegångsdatum är satt till klockan ett den 23 mars och rättegången hålls i Södertörns tingsrätt. Nordfront fortsätter att följa Hanssons rättshavererande och återkommer när domen har kommit.