BROTT. Här kommer en uppföljning om den rasistiske antirasisten Magnus Brodin Hansson och hans kriminella förehavanden.

Ett kollage med några av Brodin Hanssons mer färgstarka uttalanden.

Nordfront kunde tidigare i år avslöja hur Magnus Brodin Hansson uttryckt sig rasistiskt och mordhotat ordningsvakter, vilket han också åtalades för.

Detta var intressant då Brodin Hansson varit fackligt engagerad och i media berättat att han kämpar mot rasism och homofobi på byggarbetsplatser. Brodin Hansson är också en politiskt korrekt näthatare som går under pseudonymen Magban på Flashback.

Förra månaden dömdes Brodin Hansson till skyddstillsyn för hot mot tjänsteman, skadegörelse och ringa narkotikabrott.

Historien slutar dock inte här då Brodin Hansson i tisdags blev åtalad för grovt rattfylleri som han ska ha begått den 14 september i år.

I förundersökningsprotokollet berättar en polisman följande om det inträffade:

Jag såg en Volvo framföras i mycket hög hastighet på Valhallavägen i höjd med Tekniska Högskolan. Jag körde ikapp och initierade ett fordonsstopp i höjd med Roslagstullsbacken. På förarplats satt den misstänkte Brodin Hansson som sade att han hade bråttom till Arlanda. Brodin Hansson luktade kraftigt av alkohol och innan Brodin Hansson blåste i sållningsinstrumentet berättade han att han hade druckit dagen innan och att det skulle visa positivt vilket det gjorde.

Förundersökningen berättar vidare att det visade sig att Brodin Hansson hade en alkoholkoncentration på 0,58 mg/l i utandningsluften när han testades.

Under ett förhör sker också följande meningsutbyte som kanske säger något om Brodin Hanssons problematiska förhållande till alkohol:

Hur ofta dricker du alkohol?
Den misstänkte uppger att han dricker alkohol varje dag. Ca 2 flaskor vin om dagen.

Hur ofta kör du bil?
Den misstänkte uppger att han kör bil varje dag.

Även i domen för de tidigare brotten framkommer det att Brodin Hansson har alkoholproblem. Tingsrätten skriver där följande:

Magnus Brodin Hansson har berättat att han har alkoholproblem. Han har själv sökt kontakt med en beroendemottagning för detta. Det fungerade emellertid inte och han har därför istället sökt hjälp från socialtjänsten. Han har ännu inte påbörjat någon behandling där. Han vill bli av med sina alkoholproblem och är därför villig att motta stöd.

Vi får nu invänta rättegång och dom för åtalet om grovt rattfylleri och se om rättsväsendet fortsätter att se mellan fingrarna med Brodin Hanssons kriminalitet eller om han får ett mer kännbart straff den här gången.

Källor:
B 14977-19 (Stockholms tingsrätt)
B 6048-19 (Södertörns tingsrätt)


  • Publicerad:
    2019-11-08 13:30