UTRIKES. Den moderate EU-kandidaten Tomas Tobé backar upp Jean-Claude Junckers krav om att ungerska Fidesz måste uteslutas från EPP.

Tidigare i veckan krävde Jean-Claude Juncker, den ökände ordföranden för EU-kommissionen som brukar uppträda berusad i offentligheten, att det ungerska konservativa partiet Fidesz ska uteslutas från den kristdemokratiska partigruppen Europeiska folkpartiet.

Nu får EU-bossen uppbackning från Moderaternas toppkandidat Tomas Tobé, som också anser att partiet måste tvingas lämna partigruppen:

— Jag är mycket kritisk till utvecklingen i Ungern och anser inte att Fidesz bör vara kvar i partigruppen, det är dags för dem att lämna nu.

Tobé säger sig även stå bakom den process som pågår för att frånta Ungern rösträtten inom unionen. Anledningen är att landet påstås ”montera ner rättsstaten”, något som han menar strider mot unionens grundläggande värden.

Varför detta skulle vara mer kontroversiellt än exempelvis åsiktslagar i andra medlemsstater, eller Moderaternas egna förslag om att avskaffa rätten för medborgare att organisera sig politiskt, motiveras inte av den globalistvänlige politikern.

Källa:
M-toppens kritik mot Orbáns parti i EU: ”Bör inte vara kvar”


  • Publicerad:
    2019-02-22 21:10