BROTT. Polisen gick tidigare idag ut med en bild på en man som misstänks för ett mordförsök som ägde rum under tisdagskvällen.

Den misstänkte mannen som polisen letar efter.

Den misstänkte mannen som polisen letar efter.

Under tisdagskvällen vid 22-tiden fick polisen in ett larm om att en man knuffats ner på spåret på T-centralen i Stockholm och blivit påkörd av ett tåg. Enligt vittnesuppgifter handlar det om en man i cirka 30-årsåldern som befann sig på perrongen tillsammans med sin flickvän, när den misstänkte gärningsmannen gick till anfall och knuffade honom i vad som liknar en helt oprovocerad knuff i ryggen så han faller ner på spåret mitt framför det inkommande tåget.

— Det enda jag uppfattar är att man hör höga bomljud när tåget kommer. Sen hör jag en kvinna skrika halsen av sig. Då förstod man direkt att en person blivit påkörd av tåget. Efter ett tag så hör jag hur hon skriker ”flytta tåget” och ”lever han”, berättar vittnet Rick Polansky.

Flera andra personer som blev vittnen till händelsen ska förhöras och man ska även granska övervakningskamerornas material.

Polisen har nu gått ut med en bild av den misstänkte gärningsmannen. Det handlar om en mörkhyad man mellan 30-40 år, kraftigt byggd och över 180 centimeter lång.

UPPDATERING:

Mannen som efterlystes har under kvällen gripits efter att ha blivit igenkänd av förbipasserande. Mannen som tipsade polisen säger att han kände igen honom från bilden som cirkulerat i media.

Efter att polisen först lokaliserat mannen tappade man bort honom. Han återfanns dock strax därefter bakom Rinkebyskolan där han också kunde gripas. Den misstänkte beskrivs som en 34-åring hemmahörande i Stockholmsområdet och kommer nu att förhöras om det misstänkta mordförsöket.

Källor:
En man påkörd av tunnelbanetåg
Här är mannen som misstänks för knuffen
T-banemannen gripen efter dramatiskt förföljande


  • Publicerad:
    2016-06-01 16:50