ÅRSRAPPORT. I denna artikel summeras föregående kampår. Sveriges mest aktiva kommuner koras och de mest minnesvärda aktiviteterna radas upp.

2015

Ända sedan jag började skriva dessa årsrapporter år 2012 har det varit ett sant nöje då jag med enkelhet kunnat visa på att organisationen hela tiden växer och blir mer aktiv. Varje år har vi slagit nya aktivitetsrekord och efter varje skriven artikel har jag tänkt tanken ”Hur tusan ska vi lyckas toppa detta året?”

Nu är vi här igen. Ännu ett år är avklarat och ska summeras upp. Har vi ökat igen eller står organisationen stilla och trampar?

År 2014 skickades det in 704 kamprapporter från strax över 100 olika svenska kommuner. Under förra året, 2015, skickades det in 1496 kamprapporter från 159 olika kommuner runt om i landet. Vi har alltså gjort det igen – vi har slagit alla tidigare aktivitetsrekord och 2015 har vi verkligen gjort det med hästlängder. Nordiska motståndsrörelsen i Sverige har varit en bra bit mer än dubbelt så aktiva som det förra året och med ännu bättre spridning!!!

Då vissa kamprapporter innehåller mer än en utförd aktivitet och vissa större aktiviteter släpps som längre artiklar istället för kamprapporter innebär det att det totala antalet utförda aktiviteter under förra året egentligen är ännu högre. Av de 159 olika kommunerna vi bedrivit aktivism i har vi varit återkommande flertalet gånger i 61 av dem.

NMR_2015_kollage

De 20 mest aktiva kommunerna under 2015 är:

1. Stockholm
2. Göteborg
3. Åmål
4. Värmdö
5. Borlänge
6. Södertälje
7. Luleå
8. Ludvika
9. Emmaboda
10. Örebro
11. Hudiksvall
12. Umeå
13. Kristianstad
14. Sundsval
15. Varberg
16. Uddevalla
17. Filipstad
18. Östersund
19. Karlstad
20. Karlshamn

Återigen är det alltså våra kamrater i första nästet som hållit fanan allra högst och i år har de från bara Stockholms kommun rapporterat om närmare 250 olika aktiviteter samtidigt som de bland annat kniper en stadig fjärde plats med Värmdö och en sjätte plats med Södertälje. Även Näste 2 bör sannerligen uppmärksammas (även om de inte varit lika flitiga som Näste 1) då Göteborg tar hem en solklar andra plats och Åmål hittar in som landets tredje mest aktiva kommun. Otroligt väl utfört arbete kamrater land och rike runt!

FOTF71F1

Med närmare 2000 aktiviteter är det en nästan omöjligt uppgift att som tidigare år rangordna de tio mest minnesvärda stunderna i kampen under året och jag känner mig därför tvingad att smyga in flera saker under vissa av placeringarna, men här kommer i varje fall listan:

1. Förändring och förnyelse
De nyheter som presenterades under året har varit tillräckligt många och stora för att ta hem första platsen: Klas Lund lämnade över stafettpinnen efter 18 år och jag tog över som ledare för organisationen. Radio Nordfront lanserades. Nordfront Forum lanserades. Nästena fick egna lokalsidor. Fånghjälpen återlanserades. Nordenrådet bildades. En ny medlemsreform drevs igenom.

2. Den parlamentariska grenen lanserades
Först blev namnunderskriftsinsamlingen klar efter mycket hårt slit på gator av torg från våra aktivister. Därefter registrerades vårt partinamn under protest från folkfientliga krafter. Den parlamentariska grenen lanserades sedan officiellt med ett niopunktsprogram. Efter det offentliggjordes symbolen och slutligen:

3. Släpptes vårt partiprogram
”Vår väg” är en skrift viktig nog att få en så här hög placering. Skriften utgör inte bara Nordiska motståndsrörelsens partiprogram utan definierar på ett kort och konkret vis vad nordisk modern nationalsocialism är för något. ”Vår väg” definierar vad Motståndsrörelsens mål är såväl visionärt som realpolitiskt. Har du ännu inte läst skriften finns den att läsa här i PDF-format eller att beställa här om du vill ha den i tryckt form.

var-vag-analys

4. Första nästets föredömliga aktiviteter
Bland hundratals aktiviteter finns det en hel del som sticker ut. Tre av dem som verkligen var minnesvärda under året är: Fanuppsättningen i en lyftkran vid Hammarbyslussen som filmades med quadrocopter, när man tog mångkulturen till överklassen i Saltsjöbaden och årets enligt mig schysstaste banderoll på arbetarens dag 1 maj.

Klicka för förstoring.

5. Kommunalpolitiskt arbete
Pär Öberg har verkligen befäst sitt kommunala mandat i Ludvika under året. Han fick folkförrädarna att sätta kaffet i halsen redan under årets första kommunfullmäktigemöte då han gick upp i talarstolen och har efter det lagt fram flera motioner under året. Vi kunde även under 2015 annonsera att Pär Sjögren valts in som ersättare i Borlänge kommun och även han har genom detta ersättningsmandat fått delta på en del kommunfullmäktigemöten under året.

6. Refugees not Welcome
Över 30 olika aktiviteter på en och samma helg från tre olika länder med ett och samma tema hade räckt för att platsa på denna lista, men de uppmärksammade offentliga aktiviteterna i Lund och Helsingborg utgjorde verkligen pricken över i.

7. Interna aktiviter
Under 2015 arrangerades förutom massvis med föredrag, sociala aktiviteter, träningar, bondens dag och nästesdagar även organisationens aktivistdagar vid två tillfällen och dessutom anordnades årets upplaga av Nordendagarna. De senaste aktivistdagarna i december var enligt många av deltagarna de mest lyckade någonsin.

8. Offentliga aktiviteter
Det har under året utförts en bra bit över 100 offentliga aktiviteter. Några av de extra lyckade har förutom de tidigare nämnda under Refugees not Welcome-kampanjen varit det torgmöte i Ludvika då både Pär Öberg och Pär Sjögren höll tal för hundratals ortsbor, det i Karlstad samtidigt som en kulturmarxistisk festival anordnades och de uppmärksammade offentliga flygbladsutdelningarna i Örnsköldsvik, Jönköping, Göteborg, Varberg, Stockholm eller dagen innan nyår då det hölls aktivitet i fyra olika skånska städer.

9. Hedrandet av ”Förintelsens” minnesdag
En pannordisk aktion hölls dagen till ära där Motståndsrörelsens nya spärrband för första gången visades upp för allmänheten. I femton olika städer spärrades flera olika instanser av som sprider lögnen om förintelsen.

kollage

10. Enorm mediauppmärksamhet
All publicitet är inte bra publicitet, men att Nordiska motståndsrörelsen under 2015 uppmärksammats som aldrig förr av folkfientlig media är ett gott bevis på våra framgångar. Under året har det skrivits hundratals artiklar om organisationen. Det värsta slaget under bältet var då Expressen hängde ut en del av våra kvinnliga aktivister, men minnesvärd är även artikeln då ledarna av den svenska ”nazistligan” hängdes ut och den enorma hets som varit kring att ett par ur Motståndsrörelsens ledning flyttat till Sunnansjö.

skärmbild-expressen

2016
Det nya året har redan börjat och nu står jag här med mina tankar igen. För i ärlighetens namn, hur tusan ska vi lyckas toppa 2015? För att lyckas med det och flytta fram våra positioner ytterligare behöver vi även din hjälp. Kom med i kampen och hjälp till, för Nordiska motståndsrörelsen är inte här för att stagnera utan för att segra!


  • Publicerad:
    2016-01-07 18:53