MEDIA Nordiska motståndsrörelsen har medverkat i en dokumentär som sänds på Viaplay.

Vid midnatt släpptes en ny dokumentärserie på Viaplay, med namnet Omgiven av fiender. Dokumentären är gjord av Henrik Evertsson, som ligger bakom dokumentären Rasekrigarne och Estonia – fyndet som förändrar allt.

Ämnet är olika oppositionella rörelser och partier som har gemensamt att de på olika sätt kritiserar massinvandringen till västvärlden. Medverkar gör kontrajihadister, men även Det fria Sverige och företrädare för Nordiska motståndsrörelsen.

Motståndsrörelsen.se har under gårdagen publicerat en artikel om dokumentären där innehållet kommenteras. Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg listar tre saker som är mest värda att kommentera:

Ja, det givet första är ju att man försöker koppla oss till terrorism, fast vi är en civil och legal Motståndsrörelse. Vi är absolut inga pacifister, men våld använder vi bara i självförsvar.

Det andra är att vi kopplas samman med Israel-älskande kontrajihadister genom att både vi och dem här får gå under det mycket missledande samlingsnamnet ’högerextremister’. Jag vill dock verkligen förtydliga att Paludans Stram Kurs och norska SIAN i många frågor är så långt man bara kan komma från Motståndsrörelsen och att vi inte på något visar önskar bli förknippade med dessa. Det är och kommer alltid att vara ras som är problemet och lösningen – aldrig religion.

Det tredje är väl de lögner som Jimmy Thunlind spyr ur sig i syfte att skapa reaktion och försöka göra sin person intressant. Thunlind, eller Marklund som han åtminstone hette nyligen innan han skaffade sig skyddad adress, är inget annat en förrädare som idag gör allt han kan för att skada den nationella rörelsen och hjälpa världseliten med att ersätta vårt folk. Som tur är för oss är han dock inte särskilt begåvad med det han gör, men likväl kan han väl lyckas lura någon idiot och därför är det också värt att ta upp honom här som en de tre av sakerna.

Dokumentären har också diskuterats mer grundligt i podcasten Ledarperspektiv. Under dagen har också en artikel publicerats på Motståndsrörelsens webbsida om Jimmy Thunlind, som bytt namn till Jimmy Marklund och skaffat skyddade personuppgifter efter sitt avhopp från, och förräderi mot, den nationella rörelsen.