RADIO Det senaste avsnittet av Vita pillret avhandlade bland annat den nya dokumentären ”Omgiven av fiender” och de avhoppare och figurer som medverkade i den.

Listen to "Vita Pillret #190 - Medpoddarroast [med] Martin Saxlind" on Spreaker.

Idag medverkade Nordfronts chefredaktör, Martin Saxlind, i Vita pillret med Christoffer Dulny och Herr D.

Programmet inleddes med en diskussion om Förintelsens minnesdag och hur den frågan bäst hanteras. Därefter följde en diskussion där poddarna tipsade om några TV-serier innan man gav sig på att recensera Henrik Evertssons nya dokumentär ”Omgiven av fiender”.

Förutom att recensera dokumentären mer övergripande gjordes en mer noggrann genomgång av karaktärerna som medverkade i den, inklusive avhopparen och polisinformatören Jimmy Thunlind som förutom sin tidigare koppling till Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen även Dulny förra året hade ett visst samarbete med.

I podden skräder varken Dulny eller Saxlind orden om Thunlind, eller Jimmy Marklund som han numera heter. Bland annat föreslogs att alla som förut swishade donationer till nationalsocialisten Thunlind när han bad om hjälp, nu ska kräva sina pengar tillbaka via Swish-förfrågningar till anarkisten Marklund.

Polisinformatörens telefon- och Swish-nummer är: 070-325 74 22