MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Robert Eklund, chefredaktör på Motståndsrörelsen.se, har skrivit en artikel om Axel Erikssons bortgång.

Robert Eklund och Axel Eriksson våren 2020. Foto: Motståndsrörelsen.se.

Under tre dagar har Nordfront varit stilla för att fokusera på artiklar som handlar om Nordfrontskribenten Axel Eriksson, som lämnade oss alldeles för tidigt i en tragisk olycka på midsommarafton.

Nu har även Robert Eklund, som sitter i Nordiska motståndsrörelsens riksråd, skrivit en artikel om Axel på Motståndsrörelsen.se.

Eklund berättar om hur det gick till när han fick reda på att Axel hade dött:

Axels syster ringde mig vid 10-tiden på kvällen, jag var för tillfället tillsammans med kamrater för att fira midsommar så jag gick iväg en bit och hann därför fundera lite innan jag svarade. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var lite ovanligt att hon ringde mig vid den tiden på kvällen. Det kanske var lite ändrade planer inför morgondagen, då vi skulle träffas i ett gemensamt familjeärende. Vad hon hade att förtälja var dock mycket värre än så. Beskedet hon lämnade kändes som ett hårt slag i magen, luften gick bokstavligen ur mig och jag var tvungen att gå ner på knä för att inte riskera att falla ihop.

I artikeln berättar Eklund mycket om hans gemensamma intressen med Axel, såsom friluftsliv och hur lycklig Axel var under en gemensam fjällvandring som Näste 6 genomförde under förra sommaren.

Vidare berättar Eklund om Axels ovanligt goda fysik och intresse för skidåkning samt hur han nyligen börjat träna upp Axel i självförsvar:

Som med mycket han åtog sig så var även detta något han tog på allvar, han lyssnade intensivt och tog snabbt till sig de instruktioner han fick och gick redan från första passet med mycket kunskaper. Axel fysik och hans järnvilja att bli bättre på det han gav sig in på hade resulterat i att hans färdigheter i självförsvar hade efter denna sommar varit på en enormt mycket högre nivå än tidigare.

Avslutningsvis skriver Eklund att det han framförallt kommer att minnas Axel för är den glädje han spred bland sina vänner och kamrater. Han påminner också om att vi alla måste tänka på att livet är bräckligt och att vi måste ta vara på den tid vi har och inte slösa bort det.

Läs Robert Eklunds artikel på Motståndsrörelsen.se.


  • Publicerad:
    2020-06-28 21:00