UMEÅ. Extremvänstern skyddades av polisen under gårdagens Black Lives Matter-demonstration i Umeå.

Trots kraftigt numerärt överläge hamnade vänsterextremisterna i backen. Foto: Motståndsrörelsen.se

Under gårdagen befann sig journalister från Motståndsrörelsen.se vid Umeås Black Lives Matter-demonstration. Demonstrationen ska ha samlat hundratals deltagare varav många var vänsterextremister och rasfrämmande män.

När demonstrationen var över och deltagarna var på väg hem attackerades två av Motståndsrörelsens utsända av ett tiotal maskerade vänsterextremister vilka även fick med sig några aggressiva invandrare.

Den vänsterextrema attacken slogs dock tillbaka och till sist var det polisen som fick skydda vänsterextremisterna. Detta skedde när aktivister i närheten hade anslutit sig till platsen för att avstyra den vänsterextrema attacken, rapporterar Motståndsrörelsen.se i sin artikel om händelsen.

En av dessa ingripande personerna – närmare bestämt David Nilsson – blev under sina lyckosamma försök att freda sina kamrater tacklad av en polis.

Eftersom att han på grund av kaoset var ovetande om att det var just en polis uppstod en brottningsmatch där vittnen säger att polisens kommunikationsutrustning med mera flög all världens väg varpå det krävdes fyra poliser att hålla nere honom.


  • Publicerad:
    2020-06-08 01:00