Nedanstående artikel är Nordfronts aprilskämt år 2013. Vi hoppas att några av er lockades till skratt. Nu när det är avslöjat publicerar vi även alla ”april april…” kommentarer.

Polisen har sedan den 1 mars infört en så kallad vapenamnesti. Syftet med amnestin är att man ska få bort illegala vapen från marknaden. Flera personer har hört av sig till Motståndsrörelsen och berättat att de har vapen hemma men inte vågar lämna in dem.

vapeamnesti

Rädsla för Polisen
Många har sett den negativa utvecklingen av poliskåren. En utveckling där myndigheten används alltmer som ett politiskt verktyg för systemet. Övervakningssamhället har kommit över oss och avancerar i bakvattnet av en ökad främlingskriminalitet. Det här oroar många. Även om polisen bedyrar att man får vara anonym när man lämnar in vapnen har vi från en källa fått uppgifter om att man provskjuter alla vapen som man misstänker ha använts vid något brott. Vidare registrerar man från dessa vapen såväl DNA som fingeravtryck. Om vapnet finns registrerat som ett föremål som har figurerat vid ett brott kan man starta en ny utredning. Självklart kommer man då även försöka spåra upp vem som lämnat vapnet till polisen.

Bra dialogvana
I vår gatuaktivitet under åren har Motståndsrörelsen haft mycket med polisen att göra. Inför vissa större aktioner har vi sökt polistillstånd för att t.ex. ha ett torgmöte. Detta har gjort att flera av oss har god vana att tala med polisen utan att ha någon konstlad respekt, bara för att de bär systemets uniform. Vi tror därför att vi kan vara till stor hjälp som mellanhand mellan försiktiga medborgare och polis.

Inte helt sällan har dialog med polisen förts. Här till exempel i Bollnäs förra året.

Inte helt sällan har dialog med polisen förts. Här till exempel i Bollnäs förra året.

Hur gör man rent praktiskt?
Vi kommer inom kort offentliggöra våra inlämningsplatser runt om i landet. Det kommer bli minst en insamlingsplats per näste vilket innebär minst sex stycken i hela landet. Där kan man då lämna sina vapen. Vi ber er att se till att de inte är laddade vid inlämningstillfället. Tillhörande ammunition och magasin kan även det lämnas in vid samma tillfälle. Vi kommer då att se till att ”nollställa” dem genom att avlägsna såväl DNA som fingeravtryck.

Vad vill vi få bort från marknaden?
Just nu ser vi det som viktigast att få bort följande vapen från den illegala marknaden:

  • Kal 9mm handeldvapen gärna Glock (exempelvis 17) eller Sig Sauer (mod 226 eller liknande).
  • Kal 5.56 automatkarbiner helautomatiska är prioriterade, men även halvautomater går bra.
  • Kal 7.62 automatkarbiner helautomatiska är prioriterade, men även halvautomater går bra.
  • Kal 7.62/.50 BMG Prickskyttegevär med långhållssikten, andra kalibrar kan också vara aktuella.
  • Mindre handeldvapen av varierande kalibrar. Ju lättare att gömma på sig, desto viktigare att få bort.

Modellerna ovan är vad vi räknar med att få in, vi hoppas självklart på fler.

Hur länge håller kampanjen på?
Vi startar idag den 1 april och kommer att köra kampanjen till en dag före polisens slutar, alltså 30 maj. Vi vill inte ta ut succén i förskott men om vi lyckas samla in många vapen kanske vi kan få något form av hedersutnämnande för samhällsnyttigt arbete av den svenska polisen. Det kan ju förstås hända att vi inte får in några vapen alls, men då har vi i alla fall försökt.

Se även polisens officiella kampanjvideo:


  • Publicerad:
    2013-04-01 09:00