BORÅS. Efter att Mustafa dömts till ungdomsvård för en våldtäkt på en 12-årig flicka flyttade han från Fristad till centrala Borås. Men enligt uppgifter till Nordfront har de boende i området redan informerats om sin nya granne.

Mustafa Saleh. Foto: Facebook.

Det var förra veckan som syriern Mustafa Saleh (20021006-4515) dömdes för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Detta efter att ha smekt en 12-årig flicka på rumpan och dagen efter våldtagit henne.

Enligt utredningen mot Mustafa fick han kontakt med flickan via Snapchat runt årsskiftet. Inför rätten presenterades en chattkonversation mellan Mustafa och flickan där Mustafa svarar ”ooo hahaha” på uppgiften att flickan endast är tolv år gammal.

Till rätten förklarade Mustafa att han sökt kontakt med flickan för att han ”ville få en vän med vilken han kunde öva sin svenska.”. Internetchattandet ska ha lett till någon typ av kärleksrelation och det framgår av konversationen att de planerat att träffas under en tid. Flickan föreslog då att ”vi kan träffas på stan och hålla hand och när vi är på något fint ställe kan vi kyssas”, på vilket Mustafa svarar ”okejj bby haha bra (hjärta) Hoppas att jag it ser nån jag känner då haha”.

När de till slut träffades drog Mustafa  in flickan på en offentlig toalett i en park, där han började smeka henne på rumpan. Det hela avbröts av att hennes far började ringa på hennes telefon varpå han lät henne gå. Dagen efter träffades de i samma park och han drog in henne på samma toalett. Denna gång gick Mustafa ännu längre i sina närmanden och när flickan gjorde motstånd och bad honom sluta ska han ha sagt ”på riktigt skärp dig”. Till slut orkade inte flickan göra motstånd längre och Mustafa våldtog henne.

Eftersom Mustafa var 17 år när brottet begicks dömdes han till ungdomsvård och ungdomstjänst i 150 timmar, trots att straffvärdet enligt tingsrätten, med åldersrabbatt, är 8 månaders fängelse. Trots att Mustafa är medborgare i Syrien yrkade inte åklagaren på utvisning.

Nyheter Idag har tidigare avslöjat att den så kallade ungdomsvården som Mustafa dömts till är samtalsträffar om bland annat ”genus och normer”.

I samband med domen kom Mustafa också att flytta från det lilla samhället Fristad strax utanför Borås till Torstensonsgatan i centrala Borås. Men enligt en källa till Nordfront har någon redan informerat de boende kring Torstensonsgatan att en barnvåldtäktsman flyttat till området.

Informationen har bestått i att affischer satts upp i området med information om Mustafa och hans brott. Nordfront har även fått ta del av foton på några av de affischer som setts i området.

Affischer som informerar om den nyinflyttade barnvåldtäktsmannen Mustafa Saleh på Torstensonsgatan i Borås. Foto: Privat/Nordfront. Klicka för förstoring.

Källa:
Borås tingsrätt: B 766-20


  • Publicerad:
    2020-10-22 19:31