USA. Gärningspersonen som gick till angrepp på Youtubes högkvarter har identifierats som en 39-årig kvinna från Iran med intresse för djurrätt och veganism.

Kvinnan som gick till angrepp på Youtubes högkvarter har identifierats som iranskfödda Nasim Aghdam från San Diego. Den 39-åriga kvinnan tog sitt liv efter att ha skjutit tre personer under tisdagsförmiddagen. Enligt amerikanska medier ska Aghdam ha utfört dådet på grund av att han var rasande över att företaget Youtube hade censurerat hennes filmer.

Kvinnan ska ha producerat filmer om träning och livsstil samt några minst sagt bisarra dansfilmer. Vid flera tillfällen ska hon också ha kritiserat Youtubes censur. I en film kritiserar hon Youtube för sitt hyckleri över att ha satt en åldersgräns för hennes träningsfilmer, samtidigt som företaget inte sätter åldersgränser på popvideos med tydligt sexuellt innehåll.

Skjutningen kommer i kölvattnet av Youtubes omfattande censurkampanj som mötts av massiv kritik från både skapare och användare på nätsidan.

Källa:
Nasim Aghdam identifisert som Youtube-skytteren


  • Publicerad:
    2018-04-05 10:40