CENSUR. Efter fortsatt hets från den judiskägda Bonniertidningen Expressen går Microsoft i Googles fotspår och börjar censurera oliktänkande på nätet. Söktjänsterna Bing och MSN har bland annat tagit bort sökförslaget ”förintelsen är en lögn” när användare söker på ”förintelsen är”.

Den judiska mediekoncernen Bonniers censurhets mot meningsmotståndare på internet fortsätter. I kampen mot oliktänkande hänger de ut och hetsar mot IT-jättar, vars söktjänster ger resultat som familjen Bonnier vill få bort.

Framförallt är det medborgarjournalisterna bakom Granskning Sverige som har drabbats av bland annat nedstängda konton på Youtube, som ägs av Google.

Även Nordfront har drabbats, då Google har inlett en masscensurkampanj gentemot Youtubekanaler såsom Nordfront TV och Motståndsmedia. Vidare klarar Judiska Bonnier inte av att Nordfront behandlas som en ”normal nyhetssajt” på Googles sökmotor, vilket har lett till att IT-jätten nu ändrat algoritmen så att Nordfront inte längre framstår som en webbtidning när man söker på sajten.

Under söndagskvällen kom Microsoft Sverige med beskedet att de går i Googles fotspår och ska börja ta bort sökförslag från söktjänsterna Bing och MSN. Bland annat, efter hets från Expressen, har sökförslaget ”förintelsen är lögn” tagits bort när använder söker på ”förintelsen är”.

Även ”förintelsen ägde aldrig rum” har kommit upp som sökresultat och länkar till Nordfront. Dessa sökresultat kommer också att tas bort.

I ett mejl till folkfientliga Expressen skriver Microsoft Sveriges kommunikationchef Johanna Snickars följande:

När vi får kännedom om automatiska förslag på sökord som står i strid med våra policyer vidtar vi åtgärder för att ta bort dem. I det här fallet arbetar vi med att ta bort de föreslagna sökningarna så snart som möjligt.

Förutom att ha kritiserats av flera alternativa medier, däribland Nordfront, har även Reportrar utan gränsers Jonathan Lundqvist tagit ställning mot den judiska mediekoncernens censurpåtryckningar. ”Att outsourca censuren till amerikanska företag är att runda demokratin” skrev Lundqvist bland annat. Även Aftonbladet-skribenten Åsa Linderborg har gått ut och kritiserat Bonniers påverkansförsök för ”en huvudlös kampanj”.

Källa:
Microsoft backar – tar bort sökförslag


  • Publicerad:
    2018-03-19 08:40