YTTRANDEFRIHET. Via flaggskeppet Expressen gick Bonnier under gårdagen till attack mot Google eftersom de tillåter filmklipp med tal från Adolf Hitler att finnas på Youtube. Men via sin egen Internetbokhandel Adlibris tjänar den judiska mediekoncernen pengar på att sälja samma tal i bokformat.

”Hitler Speeches and Proclamtions” kostar 1 803 kronor hos Bonnierägda Adlibris. Skärmbild: adlibris.se. Klicka för större bild.

Som en del i den judiska mediekoncernen Bonniers kampanj mot yttrandefriheten på Internet valde man under gårdagen att attackera Google utifrån att de tillåter historiska filmklipp på videotjänsten Youtube. Bland de värsta försyndelserna som Expressens ökände ”journalist” David Baas kunde komma på var det faktum att man via Youtube kan se filmklipp som innehåller tal av Tysklands forne ledare Adolf Hitler.

— Den här typen av filmer och påstående – det är det som håller den klassiska antisemitismen vid liv, beklagade sig Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, till Expressen.

Men på den Bonnierägda Internetbokhandeln Adlibris erbjuder man samtidigt helt öppet både nationalsocialistisk och antisemitisk litteratur. Med andra ord sprider Bonnier samma material som Google, med skillnaden att den är inbunden och att man tar betalt för den.

Adolf Hitlers klassiker Mein Kampf kan inhandlas på tyska, engelska och danska. Vinsten går oavkortat till Bonnier. Skärmdump: adlibris.se. Klicka för större bild.

En version av Hitlers välkända bok ”Mein Kampf” som säljs via Adlibris har dessutom ett hakkors på framsidan, en symbol som enligt svensk åsiktslagstiftning inte är laglig. Trots detta så använder Bonnier symbolen på bokomslaget för att locka till försäljning.

Det är dock inte den enda typen av ”hat” som Bonnier tjänar pengar på. Med några enkla sökningar finner man snabbt att mediekoncernen via Adlibris tillhandahåller ett brett spektrum av politiskt inkorrekt litteratur. Det handlar om alltifrån massinvandrings- och systemkritik, till dokumentation över judiska förbrytelser under historien – med andra ord baserat på samma slags idéer som man i sina tidningar censurhetsar emot med epitet som ”hat, hot, hets och uppmaningar till våld”.

Ifall Bonnier lyckas med sin strävan att radera ut allt politiskt inkorrekt på Internet så kommer den kunskapshungrige svensken snart nog att endast ha Bonnier som källa för systemkritisk information – mot en liten slant förstås.


  • Publicerad:
    2018-03-15 16:18