(((BONNIER))). Bonnier-tidningen Expressen tar sin yttrandefrihetshatande agenda till nya bottennivåer när de jämställer Nordiska motståndsrörelsens lagliga opinionsbildning med IS-avrättningar.

Skvallertidningen Expressen, som ägs av den judiska Bonnier-koncernen, har tagit sin yttrandefrihetshatande agenda till nya bottennivåer. I deras senaste alster ondgör sig tidningens Claes Peterson bland annat över hur ”högerextrem propaganda”, vilket enligt judisk makt-terminologin innefattar Nordiska motståndsrörelsens lagliga opinionsbildning, får ligga kvar på Youtube. Direkt efteråt i samma mening nämns filmer av brutala avrättningar från Syrien.

Petersons artikel är överlag kritisk till att de videoklipp från Nordiska motståndsrörelsen som Expressen tidigare lyckats pressa Youtube till att ta bort fortfarande kan ses på videodelningssajten, fast på andra kanaler. Det rör sig till exempel om en film av ett tal av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, som avslutas med en segerhälsning, som tills alldeles nyligen varit laglig men som i ett led i det ökade politiska förtrycket helt plötsligt blivit olaglig. Även en film från när syndikalisten Anders Henriksson blir tillrättavisad efter att ha gått till attack mot Nordfronts kameraman går att se på Youtube, fastän den är belagd med varningstext.

Efter att ha gått igenom hur dessa för Bonnier misshagliga klipp fortfarande går att se på går Peterson helt oironiskt över till IS-avrättningar. Det går nämligen att se filmer på Youtube där den islamistiska terrorgruppen halshugger sina offer, något Expressen tidigare klagat över.

Artikeln avslutas med att den till de nordiska folken uttryckligt fientliga Svante Weyler, som till vardags är ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism, uttalar sin oro över att Youtube inte arbetar övertid för att censurera det som just han anser vara ”kontroversiellt material”.

Källa:
Youtube agerar – men hatfilmerna finns kvar


  • Publicerad:
    2018-03-28 18:50