YTTRANDEFRIHET. Under fredagen besökte tidningarna Nya Dagbladet och Newsvoice huvudkontoren för Google, Microsoft, Expressen och DN i syfte att konfrontera dem angående den attack mot yttrandefriheten som pågår i detta nu.

Bland annat de antivita chefredaktörerna Thomas Mattson och Peter Wolodarski söktes.

Tidningarna Nya Dagbladet och Newsvoice besökte under fredagen hos några av de aktörer som deltar i den omfattande pågående attacken mot yttrandefriheten. Syftet var att ställa kritiska frågor om deras handlande till ansvariga chefer. De Bonnierägda tidningarna Expressen och Dagens Nyheters huvudkontor besöktes, samt de svenska huvudkontoren för de globalistiska företagen Microsoft och Google.

Besöken uppskattades inte särskilt mycket av de antivita företagen. Bland annat kallar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tidningarna för ett ”högerextremt nätverk”. Han menar även att tidningarna inte alls var intresserade av att ställa kritiska frågor utan att de endast sysslar med ”propaganda”.

”Det är förstås inte olagligt att besöka en tidningsredaktion och be att få tala med mig, våra reportrar eller Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski. Men det här var ju en politisk aktion, inget seriöst försök att ställa frågor eller att framföra mediekritik, och sådan propaganda deltar vi naturligtvis inte i.”, skriver Thomas Mattson i ett e-postmeddelande till Medievärlden.

Under besöken spelades ett omfattande videomaterial in som kommer släppas inom kort.

Uppdatering 14:37 – Se film från besöket hos Expressen här:

Hör även Markus Andersson från Nya Dagbladet berätta om besöket hos Bonniertidningarna här:

Källor:
Nya Dagbladet konfronterade Google, Microsoft, Expressen och DN
Högerextremister utanför Expressen sökte Thomas Mattsson


  • Publicerad:
    2018-03-24 09:30