NATIONELL SOLIDARITET. Tidningen Nya Dagbladet tar ställning för yttrandefriheten i sitt radioprogram NyD-podden.

Den etnopluralistiska nättidningen Nya Dagbladet (NyD) sällar sig till skaran som står upp för yttrandefriheten. I det senaste avsnittet av deras radioprogram NyD-podden kritiserar de nämligen skandaldomen mot Nordfronts förre ansvarige utgivare Emmanuel Lärkestål.

NyD:s Markus Andersson kommenterar i podden att HMF-lagen hela tiden förskjuts och att den orwellianska så kallade ”tolkningsfaktan” gör att ”det är så svårt att veta vad som […] definieras som hets mot folkgrupp eftersom det inte finns någon fast definition”.

— Vad man menar med nationalsocialism, det spelar ingen roll vad organisationen som är nationalsocialistisk själv säger eller står för, utan det är […] upp till åklagare och domare att tolka det, säger Andersson.

Han påpekar också att Nordiska motståndsrörelsen kontaktat Justitiekanslern (JK) om tydliga riktlinjer för att lättare kunna hålla sig inom lagens ramar men att detta avvisats från JK och att det i praktiken inte finns ”några garantier, […] allting är en chansning”.

Han för medhåll av Alexander Almqvist-Paajanen som menar att yttrandefrihetens fiender flyttar fram positionerna hela tiden och att ett åtal likt detta var helt otänkbart för till exempel 20 år sedan.

Den tredje personen som medverkar i podden, Per Nordin, säger att HMF-lagstiftningen används för att stoppa politiska åsikter som makthavarna inte gillar samt att ”hela lagen är uppbyggd på att stoppa och bestraffa kritiker av det mångkulturella samhället”.

Lyssna på det trettionde avsnittet av Nya Dagbladets podd nedan. Nordfront avhandlas från 2 minuter och 10 sekunder in i avsnittet i ungefär 13 minuter:
Listen to ”NyD-podden #30 – Minoritetsvåldet, rapporten till OSSE och FN:s migrationspakt” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2018-10-30 11:25