CENSUR. Aftonbladet-skribenten Åsa Linderborg tar nu bladet från munnen och kritiserar den judiska Bonnier-klanens försök att strypa yttrandefriheten i Sverige.

Den judiska mediekoncernen Bonnier har de senaste veckorna försökt strypa yttrandefriheten i Sverige genom att påverka Google och Youtube att ta bort videor och vissa sökresultat från sina plattformar. Förutom att ha kritiserats av flera alternativa medier, däribland Nordfront, har även Reportrar utan gränsers Jonathan Lundqvist tagit ställning mot den judiska mediekoncernens censurpåtryckningar. ”Att outsourca censuren till amerikanska företag är att runda demokratin” skrev Lundqvist bland annat.

Nu har också Aftonbladet-skribenten Åsa Linderborg tagit bladet från munnen. I en dagsfärsk krönika kallar hon Bonniers påverkansförsök för ”en huvudlös kampanj”.

Kravet att Google ska plocka bort olagligt eller stötande material är ett angrepp på yttrandefriheten som heter duga.

Youtube visar Hitlers judehatande tal, trummade Expressen i onsdags. Ja, det kan tyckas stötande, men världshistorien är till stora delar ohyggligt stötande. Det unika med 1900-talet är att det har dokumenteras även med rörligt material. Det är en fantastisk informationsrikedom, som alla måste vara betrodda att ta del av.

Linderborg påpekar dessutom Bonniers hyckleri, när koncernen försöker få Youtube att ta bort tal av Adolf Hitler samtidigt som de själva äger Internetbokhandlar som säljer böcker med den framlidne nationalsocialistiske ledarens tal.

Kampanjen mot innehållet på Google är tidstypisk. De självutnämnt upplysta anser sig ha den moraliska rätten att villkora vilken information som får spridas och vad som får sägas.

Därefter tar Linderborg upp att SVT, Sveriges Radio, DN och Svenska Dagbladet tillsammans ska upprätta en gemensam sajt för ”faktagranskning” inför valet. Ett tilltag som hon menar kommer leda till att de fyra mediehusen bildar ”en auktoritär övermakt som tar sig enorma anspråk att bestämma vad som är sant eller falskt” samt att det är en ”naiv tanke” att kollegorna kommer att vilja granska varandras publicistiska övertramp.

Krönikan avslutas med en referens till den brittiske yttrandefrihetsförespråkaren Mick Hume:

Vad demokratin inte behöver, skriver han, ”är en intervention av faktapoliser som talar om för oss vad som är sant och vad som är falskt”. Demokratin kräver maximal idéfrihet. Det är – trots allt – det som internet tillhandahåller.

Åsa Linderborg har länge profilerat sig som en invandringsvurmande vänsterdebattör som tidigare bland annat antytt att polisen borde skjuta flygbladsutdelare från Nordiska motståndsrörelsen som försvarar sig mot vänsterextremister. Måhända är hennes Bonnier-kritiska krönika ett bevis på att även en gammal hund kan läras att sitta.

Källa:
Åsa Linderborg: Googlegranskning blev huvudlös kampanj


  • Publicerad:
    2018-03-18 16:30