CENSUR. Den judiska mediekoncernen Bonnier tycks få allt mer storhetsvansinne i sin kamp för att tysta meningsmotståndare med hjälp av Google. Under kvällen arrangerades en ”debatt” mellan olika Bonnieraktörer i den Bonnierägda tv-kanalen TV4.

Efter en intensiv påverkanskampanj mot Google har den judiska mediekoncernen Bonnier bland annat lyckats förmå IT-jätten att stänga ned samtliga Youtube-konton som nyttjar Granskning Sveriges logga. Samtidigt pågår en masscensurkampanj gentemot Nordfront på Youtube, också efter påtryckningar från Bonnier. Under dagen ändrade också Google algoritmen i sin populära sökmotor google.se så att Nordfront inte framstår som en nyhetssajt när man söker på webbtidningen.

Under kvällen iscensattes också en ”debatt” på den Bonnierägda kanalen TV4. Där ställdes judinnan Isobel Hadley-Kamptz, som har arbetat på Bonniers två flaggskepp Dagens Nyheter och Expressen, mot Expressens chefredaktör Thomas Mattsson under TV4 Nyheternas sista sändning. Medan Hadley-Kamptz inte ansåg att Google kunde klandras för att man inte har filtrerat sökträffar baserat på vilka åsikter som framförs så ansåg Mattsson att Google måste hållas ansvarigt för allt som dyker upp på deras tjänster.

Moderator var Anna Lindmarker, som är gift och har barn med juden och journalistkollegan Lars Weiss.

Enligt TV4 hade Google avböjt att medverka i programmet.

Se den så kallade debatten på tv4play.se.


  • Publicerad:
    2018-03-12 23:00